sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Hiittailua,ratsastelua ja ajoa.

Heissan! Loma alkais olee jo loppu ja tuntuu että se ei edes kerinnyt kunnolla edes alkaa? En oo yhtenäkään päivänä ollut vain kotona vain ollut. No mutta eipähän tämä heppojen kanssa touhuilu ainakaan huonoa lomanvietettä ole :)!

Torstaina mulla oli aika kiireinen ja heppatäyteinen päivä. Heti herättyäni (~9) lähdin kävelemään tallille. Ensiksi pistin Offen valjaisiin ja kärryt perään.Oli tarkotuksena mennä ihan rauhallinen lenkki aurinkoisessa säässä mutta poni ilmoitti heti alkuun, että sillä on virtaa vaikka muille jakaa. Yhteen mutkaan oli laitettu joku kyltti, en edes kerinnyt katsoa mitä siinä luki niin poni oli jo hypännyt 180 astetta ympäri ja kiiruhtamassa takaisin kotiin. Sain ponin hillityksi ja mentiin uudestaan tuon kyltin ohi, no en ollut vieläkään kunnolla valmis siihen, että poni tekee sen uudestaan ja niinhän se teki. Siinä vaiheessa mulla kiehahti päässä ja päätin, että sehän menee siitä ohi vaikka väkisin. Kolmannella kerralla poni yritti kääntyä mutta käskin vain ponia eteen enkä antanut vaihtoehtoja ja sitten se meni. Käytiinkin vähän reippaampi lenkki kuin oli tarkoitus mutta matkaa tuli reilu 7km.



Ollilla käyvin heti Offen perään ajamassa. Lähettiin samaan suuntaan ja tuo hurjan pelottava kyltti pelästytti myös Ollin. Tätä ihmettelin suuresti ja kuinka ollakkaan en ollut siihenkään yhtään varautunut kun Olli ei yleensä turhia kyttäile.No Olli onneksi kerkesi vain kääntyä ympäri ja heti toisella kerralla poni meni kiltisti siitä ohi, vaikka se meinasin ponin siinä samalla syödäkkin.. Matkaa kertyi Ollin kanssa 5km pää osin hölkkäiltiin ponin ihan omaa vauhtia. Ravi tuntui kärryille oikein hyvältä ja ponikin nautti siitä. HyväHyvä :)!

Tallilta lähdinkin melkein suoraan Kouvolaan hiittailemaan Tartsua.Poneja oli radalle tullut yhteishiitille reilu kymmenen! Poni oli lämmityksessä no ihan hyvä, muttei niin hyvä mitä viimeksi oli. Etusuoralla poni vänkäsi ja vänkäsi keskemälle rataa ja yritti kääntyä heppojen perään, kädet huusivat kyllä Hoosiannaa ja kovaa tässä vaiheessa. Ajettiin kilpa suuntaan kierros ja siinä Tartsu meni oikeestaan tosi hyviä pätkiä ! Aina kun jäi yksin juoksemaan, vähän oli semmosta maiseman katselua mutta sitten kun joku tuli rinnalle poni alkoi oikeasti juosta. :) Jäi hiitistä hyvä fiilis!



Ja ettei nyt liian helpolla pääse niin radalta lähdin suoraan vielä Kuprulla ratsastamaan.Ponilla oli ollut vähän lomaa ja virtaa oli kuin pienessä kylässä mutta silti poni oli ihan super koko ratsastuksen ajan.Tehtiin mm. ympyröitä temponvaihteluja ja semmosta.En viiti kauheen tarkasti nyt kirjottaa tästä ratsastuksesta koska saisin kirjoitettua vaikkapa romaanin siitä mitä kukaan ei jaksaisi lukea. Mutta pääpiirtein meni ihan toooooosi hyvin! Hieno poni :').




Perjantaina menin pitkästä aikaa tekemään aamutallia ja tallihommia ylipäätänsä.Heittelin hepsut ulos ja siivoilin karsinat. Olisin lähtenyt heti aamusta liikuttelemaan poneja, mutta tallin katolta oli lumet tullut juurikin niin sopivasti alas ettei kärryjen kanssa ollut mahdollisuutta päästä tallista pois. Jaksoin juuri ja juuri "aurata" tien siihen että hepat pääsevät ulos, kun lumi oli niin painavaa.
 Sen jälkeen kun se oli aurattu pääsin ajamaan. Hypääsin itse Offen kärryille ja Erika tuli Ollin kanssa perässä.Lenkki oli ~5km pitkä ja mentiin tosi rauhallisesti.

Lauantaina heti aamusta lähdettiin äitin ja iskän kanssa ajelemaan Vantaata kohti.Käytiin ikeassa ja Biltemassa. Ja eihän tietenkään ole shoppailureissua ilman ostoksia. (alla kuvat ostoksista.)
ei ollu tylsä matka ei...


Penalla ostettiin röhkivä possu :D

Biltemasta harja 2,50e ja harjakivi 1,95e

Biltemasta 1,95e/kpl
Sieltä lähdettiin ajamaan kohti Pornaista.Mentiin siis katsomaan mun edellistä hoitoponia Vikiä.Kyllä meinasi tulla tippalinssiin kun ponin pitkästä aikaa näin ja oli ihana huomata kun se vielä muisti minut <3. Ratsastin vielä Vikin omistajan Minnan hepalla Patulla. Alkuun oli hieman hankaluuksia kun hepan säkä on semmoiset kevyet ~165cm. Tehtiin vähän kaikennäköisiä kiemuroita ja Minna antoi muutamia neuvoja. Patu kokeili mua kyllä ihan todenteolla ja ei tehnyt mitään jos en vaatinut aivanaivan loppuun asti.Ihan hyviäkin pätkiäkin saatiin kyllä otettua. :) Sitten vielä Vikille heipat ja suunta kohti Jaalaa.
ainahan mä istu satulassa :D?

Viksu <3
Sunnuntaina (tänään) Kävelin ihanassa aurinkoisessa ilmassa aamupäivällä tallille. Erika lähti ratsastamaan Minnillä ja menin siinä ottamaan muutamia kuvia, mutta koska ulkona oli ihan älytön tuuli ja jäädyin heti kun seisahdin paikoilleni niin hain ollin tarhasta.Tehtiin kaikenlaisia maastakäsin harjoituksia. Mulla kun sattui olemaan porkkanaa taskussa niin Ollihan hyppii vaikka paikoillaan, kun tuppaa olemaan hieman ahne...Tein kentälle pienen esteen ja sitäkin muutaman kerran pompittiin. Hieno ponski :').





Offen kanssa lähdettiin kärrylenkille.Poni toimi oikein moitteettomasti ja lenkistä jäi itselleni tosi hyvä fiilis! Ainut miinus, että meidän tiet alkaa olemaan jo aika huonossa kunnossa :s. Toiset tiet on ihan peilijäätä ja toiset puolestaan upottavat.. No onneksi poneilla nyt on pitkät hokit niin ainakin pystyssä pysytään. Vähän poikkesin nyt aiheesta mutta lenkin pituus oli 6km.
 


Kiitokset muuten kaikille jotka laittoi mulle kysymyksiä ! Vastaus videota tulossa ensiviikolla, kunhan kerkiän sen tekemään.

2 kommenttia:

  1. Vähän edessä tuo satula noissa ekoissa ratsastuskuvissa... Mutta kiva postaus :D millä kärryillä ajat "kotona"? koppa vai kilpa vai millä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se valui eteenpäin kun häntäremmi oli liian löysällä. Mulla on kotona ihan hiittikärryt tosi itse tehdyt :D

      Poista

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos