sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Kolme Oo:ta

Eilen kävin ensin ajamssa Offen.Poni yllätti mut aika positiivisesti, kun ajelin siis vetoja. Eka veto meni vähän maisemien katseluun mutta seuraavat meni ihan älyttömän hyvin! Ajelin yhtä tietä ja katsoin naapuritallille päin kun näytti, että siellä oli vapaana hevosia. No menin sinne ja ajoin sinne pihaan en nähnyt yhtään irti olevaa hevosta, niin ajoin sen niiden radan joka on siis noin 1.2km pitkä. Otettiin siinä muutama veto ja Offe oikein leijaili tarhassa oleville hepoille, kun oikein pää pystyssä ja häntä tötteröllä juoksi siitä ohi! No olin ajanut tuon lenkin ja sitten siellä oli niitä vapaana olevia hevosia, eli siis ihan oikein näin No hyppäsin Offen kärryiltä pois ja pidin sitä kiinni, yritin soittaa heppojen omistajalle muttei se vastannut. Soitin kyllä kaikki maholliset läpi ja kysyin että mitä mä teen. No onneks sain sitten Maaritin (heppojen omistajan) puhelimen päähän ja nuo hepat saatiin kiinni ja me päästiin jatkamaan lenkkiä.


Offen hoitojen jälkeen lähin ajamaan Ollia samalla perjaatella kuin Offeakin. Ollilla otettiin mukaan myös muutama laukkaveto ja hhuhuh kun noin pieni ponin pallero pääsee tommosilla töpöjaloilla niin kovaa! Ennen laukkaamista ravi oli jotain niin järkyttävää, kokoajan laukka-ravi-laukka-ravi. Mutta heti kun poni sai vähän päästellä kiitolaukkaa niin heti vaihtui äänikellossa ja Olli oli aivan super! Ehkä se sitten vaan vaatii sen ,että saa vähän päästellä ennen kunnolla ravaamista. No mutta sen kanssa nyt treenaillaan vielä ennen kun starttiin lähdetään.


Shettisten jälkeen olin luvannut vielä Erikalle, että liikutan Ossin. Lähinkin sitten pitkästä aikaa ratsastelemaan! Laskeskelin että noin 3viikkoa on siitä kun viimeksi olen hevosen selässä istunut! Varmaan pisin aika moneen vuoteen xd.Kuprullekkaan en ole päässyt, kun sitlä puuttuu nyt kenkä ja olin itse silloin oksennustaudissa ja kaikkea. Plääh. No toivottavasti pian sinne pääsis! Mutta nyt takaisin Ossin ratsastukseen.
Erika vähän varoitteli jo että se ei aivan kaikessa toimi, no okei onhan poni vasta 4. Alussa meinasin lopettaa jo heti ekan kierroksen jälkeen. Käyntikin oli jotenkin niin rasittavaa kun se käveli ihan niin lyhyttä askelta kuin voi. Vaikka siellä selässä mitä teki ,niin oli kaksi vaihtoehto, että poni alkaa ravaamaan tai kävelee semmosta töpöaskelta. Ravi työskentely toimi hyvin ja laukkaaminen myös ihan hyvin, kun ei laukattu kun muutamat pätkän suoralla uralla.



Tänään Ollilla oli rentoa ratsastusta noin puoli tuntia. Poni ei ollut hiessä, joten juotin sen ja sen jälkeen vielä tarhailemaan :).
Offen lähdin ajamaan. Mentiin ihan rauhallinen lenkki vähän hölkkää ja pääosin käyntiä. Offe oli oikein hyvä vetojen jäljiltä.Harjasin lenkin jälkeen ponia noin 20min ja silti siitä lähtee karvaa samalla tavlla kun ennen harjausta. Edelleenkin odotan innolla kesää niin pääsee noista talvikarvoista eroon! Hyi en tykkää yhtään.

 Ossin vielä juoksuttelin liinassa Offen ajon jälkeen.





Jesjes oon nyt suunitellu poneille startteja ja niitähän on enemmän kuin tarpeeksi ! Offen kanssa ensi kuussa mennään 17pv Killerille 3.17 sarjaan ja 24pv Kouvolaan 3.12 sarjaan. Ollin kanssa ensi kuussa ei mennä vielä starttiin, mutta huhtikuun sarjoja oli jo tullut ja Lahdessa näyttäisi olevan 3.00 sarja niin sinne palleron kanssa tähdätään!

2 kommenttia:

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos