maanantai 30. kesäkuuta 2014

Loviisan poniravit 2014


Nyt on Loviisan poniravit juostu ja itse olen noh... aika hiton ylpeä! Kuvia en ole löytänyt mistään, eikä äiti kerennyt kuvailemaan, sillä kokoajan piti vahtia toista ponia, joten pahoittelut siitä.En vain malttanut olla kirjoittamatta tätä postausta! :D

 

Oltiin hyvissä ajoin radalla mutta sitten tulikin pieni ongelma, kun radan varikko mihin autot jätettiin olikin odotettu märempi ja tottakai meidän auto jäi sinne mutaan kiinni. Ei siinä auttanut sitten kuin vain toivoa, että joskus sieltä irti päästään. Hain voilokit ja kävin puhaltamassa. Sitten otettiin Offe pois kopista ja äiti vähän kävelytteli sitä.

Olin vartin myöhässä mun aikataulusta, joten kiireesti lämmittämään Ofea. Pikkunen oli ihan hyvä, pari ihmeellistä laukkaa tuli. Hyvä reipas vetokin saatiin. Poni sai seisoskella puolisen tuntia katoksella ja sitten kävelyttelyn kautta starttiin.

Esittelyn jälkeen oli jotain kolme minuuttia pruuvaus aikaa, mikä oli ihan outoa kun eihän sitä normaalisti ole? Päästiin kuitenkin ekalla matkaan ja Offe lähti ihan surkeasti. Meidän pakin toinen poni oli mennyt jo menojaan, kun Offe vasta alkoi miettimään juoksemista. Jatkettiin sitten eteenpäin ja päästiin parista ponista ohi ja pari pääsi sitten meidän edellekkin. Kun oli 400m maaliin, niin Ofe tajusi, että hei täällähän pitää juosta. Sitten kuitenkin jouduttiin niin hienosti pussiin, ettei sieltä ollut tilaa mihinkään. Otin sitten riskin ja tungin siitä yhdestä välistä koska poni tuntui ohjalle niin hyvältä. Siitä kun sitten päästiin, niin Ofelia tuli ihan hullua vauhtia lopun mutta se ei riittänyt kuin kuudenteen sijaan. Aika oli 2.55,4 eli ennätykseltä onneksi säästyttiin siinä, kun ei meille tilaa tullut mutta vähän harmittaa, kun Ofelia tuntui niin hyvältä. Mutta poni teki hyvän juoksun ilman laukkaa!

Vermon poniravit © Janina Vottonen
© Janina Vottonen
Kuprun sitten kävin lämmittämässä ja noh heti ensi alkuun poni meinasi että "mun edessä ei mene yhtään ponia niin en mene muuten minäkään". Vähän aikaa keskusteltiin mutta sitten poni tajusi, että pakko on mennä. Ajoin kaksi kierrosta sekki auki hölkkää ja otettiin yksi reippaampi veto, missä poni oli ihan ok.

Mulla ei ollut mitään odotuksia starttiin, vaikka poni lämmitikin ihan hyvin. Uskalsin odottaa jotain 2.10 aikaa ja olin jo ihan asennoitunut viimeiseen sijaan koska poni on niin vähän aikaa mun valmennuksessa ollut ja tämä oli ensimmäinen yhteinen kärrylähtö.

Päästiin toisella matkaan ja päästin sitten meidän rinnalta ihan suosiolla toisen ponin keulaan.Ajettiin siinä selässä sitten ja takasuoralla rinnalta juoksi kovaa yksi poni, joten uskalsin kääntää Kuprun toiselle, jossa juostiin etusuoralle saakka. Sitten tuli ihan ihme laukka, johon en kyllä keksi mitään selitystä. Siihen tyssäsi ponin vauhdit ihan totaallisesti ja meidän ohi meni vielä yksi poni. Laukan jälkeen Kupru lähti pinkomaan ihan hurjaa vauhtia ja päästiin kolmantena juoksevan ponin rinnalle ja prässättiin sitä jonkun aikaa ja sitten Kupru pääsi siitä ohi ja maalilinja ylitettiin kolmantena. Aika tuli mulle kyllä niin suurena yllätyksenä nimitääin 2.02?! Herranjestas poni juoksi reilu kuukausi sitten startissa 2.16 ajan ja nyt jo noin kovaa?

Haettiin sitten palkinnot ja loppu palautteluiden jälkeen pestiin Kupru ja hoidettiin ponien jalat. Autokin saatiin onneksi irti mutaliejusta ja päästiin turvallisesti kotiin.


Nyt tuli kyllä niin hehtaari postaus, että ihmettelen jos joku tämän jaksaa lukea! Kohta lähden tallille vielä pakkaamaan Kuprun kamat huomista varten ja Ollille tulee kengittäjä. Palaillaan sitten todennäköisesti keskiviikkona monte postauksen parissa!

4 kommenttia:

 1. Onnee kolmosesta ja Offen hyvästä suorituksesta myös :)

  VastaaPoista
 2. Selitätkö prässäilyn en tajunnu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raveissa toisella radalla juokseva hevonen pyrkii johtopaikalle ja vaatii vauhtia sisäradalla johdossa juoksevalta hevoselta.

   Toi on googlesta kopioitu ku en osannu ite sitä laittaa järkevästi lauseeksi :D

   Poista

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos