keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Montelähdössä

Eilen oltiin sateisessa ilmassa Mikkelissä Kuprun kanssa. Oltiin hyvissä ajoin radalla, käytiin hakemassa voilokit ja kävin puhaltamassa. On muuten nykyään tosi rasittavaa kun lähes jokaisissa raveissa joutuu puhaltamaan! :D

Otettiin poni kopista ja kävelyttelin sitä vähän. Kupru oli aika pirteällä tuulella ja katteli ihan ihmeissään muita heppoja. Laitettiin poni kuntoon kopin perässä, jossa neiti seisoi rauhassa. Vesku punttasi mut sitten selkään ja kävelytin ponia vielä varikolla selästä käsin.

Lämmitin kaksi kierrosta tällä kertaa sekin kanssa. Poni kävi hieman kuumana ja oli kyllä täysi työ saada se pidettyä rauhallisena. Hieman kun annoin löysää niin poni käytti tilaisuutta hyväkseen ja lähti kiihdyttämään. Otettiin sitten yksi reippaampi pätkä ihan tarkoituksella, jossa Kupru oli hyvä. Kävelytin vielä vähän lämmityksen jälkeen ja vein ponin kopin perään. Ponski sai reilu 20 min seisoa siinä sadeloimen alla.


Noin 10 minuuttia ennen starttia lähdettiin kävelemään. Päästiin esittelyyn ja siinä poni kävi hieman kierroksilla. Matkana oli 1600m, joten volttaus oli takasuoralla ja sinne mennessä poni lähti muiden ponien rinnalla hirveää vauhtia ja sitten jo siinä pomppasi laukalle. Rata oli starttiin menessä kerennyt kastua ja pehmentyä aika paljon.

Päästiin ekalla matkaan ja ajoin ponin sisäradalle, jossa tuli sitten hyppypomppulaukka. Ajoin sitten toista-kolmatta rataa ja poni tavoitti hyvin muita. Mentiin yhden ponin ohi ja sitten etusuoran alussa tuli taas laukka. Se vei taas vauhteja ihan hirveästi, kun jouduin ajamaan aika paljon ulospäin ennenkuin sain ponin takaisin raville. Meidän ohi pääsi sitten vielä kaksi ponia ja edestä hylättiin yksi laukoista, joten oltiin neljäntenä ja siinä juostiin myös maaliin asti.


Lämmityksessä pystyin menemään hyvin kevyemmässä istunnassa ja poni ravasi sillä tyylillä parhaiten mutta nyt startissa Kupru tarvitsi hirveästi painoa taakse, joten musta tuntui että jouduin makaamaan siellä selässä. Mutta eikai se sitten niin kauhealta näyttänyt, kun lähdön jälkeen vielä kuulutettiin, että mut palkitaan siisteimmästä ajosta. Hoidettiin poni, vietiin voilokit ja haettiin tulokset. Kuprun aika oli ihan ok hyvä 2.09, kun vanha monte ennäys oli 2.11, joten siitä tippui muutama sekuntti pois!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos