lauantai 19. heinäkuuta 2014

Kaksi kutosta

Pahoittelen tätä postaustaukoa mutta mulla alkoi maanantaina työt s-marketissa ja työpäivän ja tallin jälkeen en ole edes jaksanut ajatella postaamista. Mulla on vielä ensi viikko töitä ja sitten onkin huimat kaksi viikkoa enää lomaa jäljellä. Mihin hittoon tää loma on mennyt, kun vastahan mä seisoin koulun pihalla todistus kädessä ?!

"pääsenks mäki raveihin?"

Skipataan nyt alkuviikko koska silloin ei tapahtunut mitään normaalista poikkeavaa. Eilen oltiin Ofelian kanssa Anttilan harkkareissa ja on oikeastaan aika mitään sanomattomat fiilikset. Viimeistelyssä mulla oli puutsit takasissa koksa poni välillä hakee vähän ravia takasilla mutta herkkä pikkuneiti vähän protestoi niitä, vaikkakin ravasi ihan hyvin. En kuitenkaan sitten laittanut niitä edes lämmitykseen.


"Oothan sä nyt ylpee musta?:)"

Lämmittäessä poni oli laiskempi kuin ikinä. Silmät ja korvat pyöri ympyrää ja neiti kyllä tiiraili maisemat moneen kertaan. Otettiin reippaampi pätkä, mikä ei ollut niin hyvä mitä normaalisti. Päästiin esittelyyn, mikä menikin oikein hienosti kun luulin, että isoimpana numerona menen ensin mutta sitten kuulutetaankin, että ykkönen ensin. Päästiin takakaarteeseen ja hyvä että kerkesin ponin nenän kääntää menosuuntaan, kun joku jo huusi, että aja vaan?! Luulin että sieltä edes jotain kuulutuksia kuuluisi, vaikka kyseessä olikin linjalähetys.

Kun me päästiin etusuoralla, niin keulaponi pyyhälsi jo ensimmäisessä kaarteessa. Meillä piti siis olla takamatkaa 100m mutta todellisuudessa sitä oli varmaan 200m. Offe lähti nousemaan ihan hyvin kunnes ekassa kaarteessa tuli laukka. Siitä sitten jatkettiin eteenpäin parista ponista ohi ja sitten viimeisessä kaarteessa jälleen laukka. Sen jälkeen Ofe lähti kirimään vielä ihan ok hyvää vauhtia viidentenä juoksevaa ponia muttei saanut sitä kuitenkaan kiinni ja maalissa oltiin kuudentena. Aika oli 2.59 ja risat.

En ole tyytyväinen Offen esitykseen koska se on esittänyt mulle starteissa paljon kovempia vauhteja ja nuo laukat kyllä ärsyttää niin paljon. En oikein keksi syytä miksi sieltä se laukka tulee? Mutta vähän täytyy antaa senkin takia anteeksi ponille, että sillä on vieläkin aivan järkyttävä kiima, vaikka luulin sen menneen jo ohi... On tämä tamman omistaminen mukavaa!


Tänään olikin Kuprun kanssa suuri päivä! Startattiin siis Mikkelissä SM-montessa. Ensimmäistä kertaa ikinä ajoin sm- lähdössä ja taisi tuo olla Kuprullekkin eka kerta. Sanoin, että olen tyytyväinen, jos poni antaa kaikkensa, juoksee uuden monte-ennätyksen ja ettei se ole viimeinen. Kaikki nämä tavoitteet täyttyivät ja olen kyllä ihan älyttömän ylpeä Kuprusta!


Lämmitin ponin kärryiltä ja osoittautuikin hyväksi ratkaisuksi. Mentiin kolme kierrosta sekki auki. Yksi reippaampi pätkä otettiin, misä poni oli ihan hyvän tuntuinen ja juoksi ihan itse käskemättä. Purettiin ponilta kärryt pois ja pesin Kuprun tässä välissä, että sille tulisi hieman viileämpi. Sitten monte kamppeet ponille ja kuskille nikaan ja kokoontumisrinkiin!

Esittelyn jälkeen käänsin kilpasuuntaan ja otettiin vielä pikkunen spurtti ennen starttia. Kokoonnuttiin auton taakse ja mun panikointi siitä ,että miten Kupru lähtee auton takaa osoittautui ihan turhaksi. (Ponilla on siis Ruotsissa ajettu auton takaa muttei Suomessa.) Päästiin matkaan ja nopeammat ponit meni kovaa kyytiä ohi ja ajoin sisäradalle ja otin suosiolla lähdön rauhassa koska tässä kohtaa oli pieni laukkariski. Jatkettiin hyvää vauhtia ja ekassa kaarteessa päästiin jo porukkaan mukaan. Etusuoran auvetessa päästiin parista ponista vielä ohi ja Kupru oli ihan älyttömän hyvän tuntuinen! 1000m juostuna alkoi Kuprusta jo huomata väsymisen merkkejä ja ajattelin, että takaa tulee viimeisetkin ponit ryminällä ohi mutta Kupru tsemppasi hyvin ja ei antanut periksi. Kaarruttiin kuudentena maalisuoralle, jossa tuli laukka, mikä hidasti menoa mutta maalissa oltiin silti kuudensina. Uudella monte-ennätyksellä 2.05.

Oli kyllä ihan älytön fiilis koska oli niin pirun kovat ponit vastassa! Tänä vuonna taso ei ollut niin kova, kun ajattelin vaikka voittaja oli aivan ylivoimainen. Mutta toki on meidän etu, että muut ponit menivät hitaammin. Olin oikeasti melkosen varma, että Kupru löytyy ihan viimeiseltä sijalta mutta tuo poni se vaan yllättää! Olimme ensimmäisiä ilman rahaa, joten ei voi olla kuin tyytyväinen tuollaiseen suoritukseen!


Nyt tuli kyllä niin hehtaaripostaus, että jos joku tämän lukee niin hyvä juttu. Offen huonomman esityksen jälkeen Kuprun suoritus kyllä paikkasi tilanteen. Nyt jatketaan treenailuja ja ensin kuussa olisi tarkotus Ollipallon kanssa lähteä myös viivalle! Huhhuh onneksi siihen on vielä hetkinen aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos