sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Se, kun ei tiedä mitä ajatella

Oltiin eilen Vermon poniraveissa Ofelian kanssa. Pikkunen oli aamulla jo tosi väsyneen ja laiskan oloinen. En tiedä johtuiko se siitä, että ainakin meillä aamulla oli tallissakin hirveän kuuma. Laittelin Offen siistiin kuntoon ja vähän kävelyttelin pihalla. Yleensä saan pitää kaikin voimin kiinni, että neiti pysyy käsissä mutta nyt ei sitä ongelmaa ollut.


Oltiin ajoissa Vermossa ja selvittiin sinne ilman mitään eksymisiä. Haettiin voilokit ja saatiin tänäkin vuonna Delavalin lahjoittama ämpäri, sillä lähtö jossa oltiin oli Delavalin sponsoroima. Viime vuonnakin saatiin molempien kanssa nuo samaiset ämpärit, jotka ovat kyllä osottautuneet ihan hyviksi! Äiti lähti kävelyttämään Offea ja laitettiin sille naru turvan ympäri, sillä Lappeessa neiti kävi niin kierroksille, ettei äiti meinannut saada sitä pidettyä. Poni oli kuitenkin ollut tosi laiska, eikä ollut hätäillyt mihinkään suuntaan.Lähdin lämmittämään tuntia ennen starttia ponia. Ajoin ensimmäisen kierroksen Moonan ja Erkan kanssa rinnatusten. Normaalisti Offe olisi käynyt tuostakin kierroksilla ja yrittänyt pyrkiä ohi. Nyt poni oli jotenkin tosi laiska. Otettiin reippaampi pätkä, jossa Offe meni ihan ok hyvää vauhtia mutta se ponin paras puoli uupui lämmityksessäkin kokonaan.

Lähdin kävelyttämään ponia noin kymmenen minuuttia ennen starttia. Siinä pikkunen oli jo hieman parempi ja oli vähän pirteämpi. Mentiin omalle volttauspaikalle eli 60m takamatkalle.

Päästiin toisella matkaan ja Offe lähti itseasiassa ihan hyvin voltista ja kipitteli tasaista kolmen minuutin vauhtia kokomatkan. Takakaarteessa meni rytmi sekaisin ja tuli pieni laukka, jonka Offe antoi kyllä hyvin alas. Loppusuoran Offe tuli kovaa, niinkuin normaalisit. Tällä kertaa muut olivat kuitenkin sen verran kauempana, että kerettiin kiriä vain kuudensiksi. Offe aiheutti mulle kyllä sydämmen tykytyksiä laukkaamalla juuri ennen maalia, onneksi olin sen verran hyvin hereillä, että sain laukan alas juuri ennen maalia ja tultiin ravilla sisään.

Sanoin startin jälkeen äitille, että jos se pääsi hyväksytysti maaliin, niin mulle on ihan sama paljon aika oli. Kun tuloksia kuulutettiin, niin mulle tuli ihan täytenä yllätyksenä, että pikkunen pinkoi tuossa startissa uuden ennätyksensä ?! Okei joo ennätys ei parantunut kuim 5 kymmenystä mutta silti !


Katokselle tuodessani ponin startin jälkeen se ei ollut yhtään hiessä, ei juurikaan edes nihkeä. Vähän poni siinä puhalsi muttei mitenkään erityisen paljon. Neiti oli kyllä juuri sen näköinen, ettei ole yrittänyt startissa yhtään. Minkä kyllä kärryiltä huomasi.

Olen toisaalta tyytyväinen mutta toisaalta ärsyttää ihan älyttömästi, kun ei pikkunen viitsinyt edes yrittää! Eilen ei tosiaan ollut Offen päivä mutta silti tuo suoritus oli aika huikea, verrattuna siihen millainen poni esim. lämmityksessä oli. No mutta nyt joudutaan taukoilemaan hieman ja sitten jos seuraavassa startissa pikkusella olisi yritystä hieman enemmän!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos