sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Ravivuosi 2013

Perinteinen postaus tämän vuoden starteista.Startteja kertyi mulle valmentajana 14.Ajoin kilpaa itse 17 starttia ja rahaa 330e.

Ofelia aloitti tämän kauden 12.1 Vermossa.Muistan lämmityksessä ponin olleen todella hyvä mutta tyhmänä laitoin sekin starttiin,niin poni heitti hanskat tiskiin kun juoksua oli kulunut 300m.Maaliin tultiin melkein kävely vauhtia.Aika oli kuitenkin 3.13,7 ja sijoitus 8.

Video

Seuraavaksi jatkettiin Ofelian kanssa kotiradalla Kouvolassa 24.3.Lähdettiin 60m pakilta matkaan.Juoksun kulku ei mennyt ihan,kuin elokuvissa kun viimeisessä kaarteessa ajoin pussiin ja jouduin hidastamaan ponia todella paljon,että sieltä päästiin pois.Maalissa oltiin 8. ja ajalla 3.08,8 ja viimeiset rahat 10e.

Video
©Salli Kotiranta
©Salli Kotiranta

Sitten suunnattiinkin Olivian kanssa Jokimaalle 18.4.Olin itse aivan kauheassa flunssassa tuolloin,joten startti ei ollut parhain mahdollinen.Tavoite oli vain saada hyväksyttä startti ja siihen päästiin.Maalissa oltiin viimeisiä ajalla 3.20,8.

Video

©Anniinak.kuvat.fi

 Seuraavassa startissa pääsin hyppäämään eka kertaa b-ponin kärryille.Ajoin Kålmans Pyromanilla Lappeen poniraveissa 4.5.Päästiin matkaan ja kärjen rinnalle takasuoralla sitten kaarteessa Kalle otti laukan,jolloin mulla ei ollut kyllä hallintaa poniin ollenkaan.Sain kuitenkin ponin raville mutta varoituksesn kanssa Laukkaavan hevosen varomaton ajo.Maalissa neljänsinä ajalla 2.06,2 ja 20e.

©Melina Mauno
©Melina Mauno

Vuorossa oli 18.5 Vermon kultakenkä poniravit,johon lähdettiin kolmen ponin voimin.
Ensin vuorossa oli Ofelia,joka starttasi matkaan 80m pakilta.Lähdettiin heti tavoittamaan edellä meneviä ja viimeisessä kaarteessa siirryttiin toisiksi mutta kärki oli jo liian kaukana.Maalissa siis kakkosina ajalla 3.02,8 ja 60e

©Sallis Lindqvist
©Sallis Lindqvist

Laura ajoin Ollin tuolla,joten kiitos hänelle!Matka oli 1600m ja tavoite oli,että Olli juoksee edes eteenpäin ja hyvin juoksikin.Maalissa Olli oli viimeinen mutta teki hyvän juoksen,niin tyytyväinen saa olla.Aika oli 3.10,7.©Sallis Lindqvist

Sitten vielä päivän päälähdössä oli Kålmans Pyroman.Johdettiin takasuoralle asti ja siitä maalisuoralle asti oltiin toisina.Juuri ja juuri ennen maalia Kallen ohi pääsi turvanmitalla yksi poni,joten oltiin kolmansia.Aika oli 1.59,8 ja 60e.


Kouvolassa 30.5 jatkettiin Kålmans Pyromanin kanssa.Päästiin keulaan ja siinä ajettiin kierroksen verran kunnes kaksi nopeampaa ponia tuli.Kalle kyllä yritti vastat muttei niille mitään mahdettua ja maalissa oltiin jälleen kolmansina.Aika 2.02,6 ja 30e.

Video

Lahdessa ajoin 30.6 jälleen Kålmans Pyromanilla.Oli ihan älyttömän hienoa päästä SuurHollola päivänä ajamaan kilpaa.Lähtö oli ihan älyttömän kova ja tavoite oli viimeset rahat ja se täyttyi.Kierroksen verran oltiin toisina sitten alkoi tulemaan kovempia poneja ohi ja viimeseen karteeseen meni hieman rytmi sekasin,mikä hidasti vähän menoa.Maalissa oltiin kuudensina Kallen uuden ennätyksen kera 1.57,2 ja 10e.

 Video

Loviisaan lähdettiin 6.7 kahden ponin voimin.Olli starttasi 80m pakilta mutta lukuisat lähdön uusinnat ja muut säätämiset siihen päälle vei ponin innon ihan kokonaan pois juoksemisesta.Ilman laukkaa kuitenkin päästiin maaliin 13. ja tämän kauden parhaan ajan kanssa 3.09,7.

©Salli Kotiranta
©Salli kotiranta
Kalle starttasi taas kovassa lähdössä.Päästiin keulaan ja takasuoran lopussa Kalle otti laukan,mikä hidasti monia metrejä,kun en meinannut saada sitä takaisin raville.Maaliin päästiin kuitenkin viidensinä ja ihan hyvällä ajalla 1.58,9.

©Anniinak.kuvat.fi

2.8 Lähdettiin Ofelian kanssa koittamaan Heinolan paikallisraveihin.Enne starttia satoi vettä ihan kaatamlla ja rata meni ihan kuravelliksi.Sanoin ennen starttia,ettei tästä tule mitään,kun pakkiakin oli 100m.Päästiin matkaan ja ekaan kurvii laukka.Siinä napsittiin muutamia edellä meneviä kiinni ja Offe sai ison vaihteen päälle vasta 500m ennen maalia.Viimesessä kaarteessa siirryttiin niukkaan johtoon,mikä piti maaliin asti ja maalissa oltiin ykkösinä ajalla 3.09,6 ja 100e.


Orimattilassa 6.8 hyppäsin uuden tuttavuuden Coneridge Indianin kyytiin.Oripoika lähti voltista hyvin,vaikka volttaus menikin ihan päin honkia.Tavoitettiin muutamia edellä meneviä.Takasuoralla sitten junnattiin yhden ponin rinnalle,mistä Niilo ei ohi mennyt vaikka mitä tein.Heti maalin jälkeen kyllä päästiin kyseisestä ponista ohi.Maalissa oltiin viidensinä ajalla 3.19,2 ja 10e.


Paikallisraveilla jatkettiin 17.8 Joutsassa.Pääsin taas uuden tuttavuuden A.S. Timberlaken kyytiin.Ennen starttia Ässä otti ilon irti hyppimällä ja pomppimalla ties mihin suuntaan.Ilman mitän odotuksia starttiin,jossa päästiin ekalla matkaan.Ässä otti älyttömän kovia pätkiä,minkä jälkeen pakka levisi käteen ja tuli laukka.Maalissa oltiin viimeisinä ajalla 3.08,3.


Ofelian kanssa startattiin samoissa raveissa toisessa poni lähdössä.Matkaan lähdettiin 80m pakilta.Kierrettiin kolmatta ekassa kaarteessa,minne tuli perinteinen laukka.Jatkettiin vahvasti ja kerettiin ekaan kaarteeseen mennessä kolmanneksi.Ofelia tuli loppusuoran ihan tajutonta vauhtia ja tultiin ihan voitto taistoon asti,mutta Ofelia otti juuri ennen maalia laukan missä hävittiin voitto.Maalissa oltiin kolmansina Ofelia uuden ennätyksen kanssa 2.58,7 ja 30e.


Tästä alkoi meidän alamäki sitten.Ilmoitin Ofelian 1.9 Forssaan muttei sinne päästy kaviopaiseen takia lähtemään.

24.11 lähdettiin Coneridge indianin kanssa Lappeeseen.Poni kävi ihan ylikierroksilla,joten oli jo ihan väsynyt,kun päästiin edes volttiin asti.Volttaus meni ihan päin pyllyä,kun Niilo hidasteli minkä kerkesi,enkä halunnut mitään ajokieltoa ottaa sitä kokoajan ohjalla läiskimällä.Saatiin kuitenkin varoitus väärästä volttauksesta.Matkaan päästiin ja Niilo meni välillä hyvin ja välillä ei niin hyvin.Maalissa oltiin yhdeksänsiä ajalla 3.25,3.

Video

Vermossa 4.12 ajoin jälleen Coneridge indianilla.Lämmityksessä timmeri näytti ihan huippu aikaa.Startissa oripoika ei kuitenkaan antanut itsestään yllätysyllätys kaikkea irti.Maalissa taas yhdeksänsiä ajalla 3.20,4.

Video

Tämä kausi sai päätöksensä 19.12 Kouvolassa jossa oltiin Ollin kanssa.Lämmityksessä poni oli hyvä mutta enne starttia poni keräsi ihan tolkuttomat paineet mitkä purkautui sitten voltista lähtiessä.Ravattiin puhtaasti ehkä kaksi-kolme askelta muuten takapää pomppi laukalle tai muuta mukavaa.Ensimmäisessä kaarteessa päätin sitten keskeyttää,kun ei juokseminen oikein onnistunut.

Video

Tämä vuosi on sisältänyt paljon onnistumisa mutta myös paljon epäonnistumisia.Mutta me pidetään päät ylhäällä ja suunnataan kohti uusia pettymyksiä!

2 kommenttia:

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos