keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Yksi viikko, kolme starttia

Viime viikon aikana käytiin kaksissa raveissa, Mikkelissä 2.7 ja Lahdessa 5.7. Viime viikon aikana raviurheilu näytti parhaita puoliaan ja sain kyllä olla niin älyttömän ylpeä, siitä että mulla on tuollaiset ponit. Nyt kuitenkaan pidempiä jaarittelematta palataan ensin torstaihin ja Mikkelin starttiin.

Viimeistelyn jälkeisiä kylmäyksiä
 Ilmoittelin Ofelian Mikkeliin ihan sen kummempia suunnittelematta. Pieni ongelma meinasi kyytien kanssa tulla, sillä äitikin oli töissä, eikä päässyt Ofeliaa viemään. Onneksi veljeni kerkesi töiltään kuskaamaan, niin ei jäänyt reissu tekemättä. Meidän kyydillä myös tuli toinen poni, joten Ofelian ei tarvinnut yksin matkustella.


Radalla valjastin ponin ja lähdin kävelyttelemään kärryiltä. Käytiin kävelyttelyjen jälkeen radalla hölkkäilemässä ensin kierroksen verran. Offe tuntui ihan omalta itseltään, vähän laiskahko mutta kuitenkin ravasi letkeästi ja pysyi mukavan rentona. Otettiin toisen kierroksen aikana kovempi pätkä, missä Offe jätti kyllä vähän toivomisen varaa. Viimeistelyssä poni paineli sellaisia aikoja, että olisin odottanut hieman enemmän mutta kuitenkin ihan hyvillä mielen lähdettiin starttiin.

Päästiin ekalla matkaan ja lähdettiin radalta neljä. Offe avasi ihan hyvin mutta jäätiin kuitenkin roikkumaan toisen rinnalle toiselle radalle. Ensimmäisessä kaarteessa oltiin rinnakkain toisen ponin kanssa ja keulaponi meni suunilleen 20m päässä paalulta lähteneenä. 500m juostuna noustiin Ofelian kanssa kakkosiksi ja lähdettiin jahtaamaan johtoponia. Viimeiseen kaarteeseen kaartuessa oltiin jo aivan tuntumassa mutta ei meinattu millään päästä rinnalle. Kun päästiin loppusuoralla johtoponin rinnalle, niin sai kyllä aivan tosissaan ajaa kilpaa! Johtoponi vastasi niin hyvin Ofelialle, ettei meinattu millään saada otetta siitä. Kuitenkin johtoponi haparoi, niin siirryttiin johtopaikalle jaa maalissa tuulettelin tämän kauden neljättä voittoa!

Offen teki selkeesti mieli syödä noi kukkaset

Kellotettiin siinä samalla uusi ennätys lukemiin 2.44,1. Startin jälkeen olin niin sanaton, etten oikeasti osannut sanoa mitään. Mä en tosiaan tiedä mitä Offelle on tapahtunut, kun nyt siellä radalla oikeasti tapahtuu jo jotain. Eihän tuo poni ole todellakaan 100% radalla mutta parempaan päin mennään kokoajan. Toivottavasti se vielä jonain päivänä näyttää vauhtivaransa radalla, jos ei mun kanssa niin sitten jonkun muun kanssa. Kyllä nyt taas hetken jaksaa katsella tämän neidin sikailuja täällä kotona. Videon startista pääset katsomaan tästä.

Sitten erittäin vähien yöunien saattelemana lähdettiin Ofelian ja Kuprun kanssa sunnuntaina kohti Lahtea. Oltiin ilmeisesti yllättäen yliaikaisin matkassa, kun kerettiin purkaa kärryt, hakea vettä ja voilokit ennenkuin kukaan muu tuli radalle. No mutta ajatellaan aina, että parempi liian aikaisin, kuin liian myöhään.

Edellispäivänä olin Summer upissa, jonkia takia ei kauheesti tullut nukuttua!


Kävin ensin lämmitämässä Ofelian. Mentiin samalla kaavalla, kuin ennenkin. Offe tuntui jälleen ihan hyvältä mutta ponista kyllä huomasi, että taisi vähän Mikkelin juoksu vielä painaa jaloissa. Eihän pikkuneiti kyllä koskaan näin tiuhaa tahtia ole kilpaa juossutkaan. Saatiin kuitenkin ihan hyvä kovempikin pätkä otettua. Kävelyttelin Ofelian ja vein trailerille seisomaan.
Seuraavana hyppäsinkin Kuprunkan kärryille. Kävelyttelin varikolla ja menin ilman sekkiä radalle. Ajoin tarkoituksella ihan rauhallista hölkkää ja tärkeintä oli vaan pitää Kupru rauhallisena. Kupru ei sen kummempia pullaillut, vaan hölkkäili oikein nätisti radalla.

Ofelian startti oli ensin. Päästiin toisella matkaan ja laiskahan poni startissakin oli. Ajettiin toisen ponin rinnalla lähes koko matka ja oltiin siinä neljäntenä-viidentenä koko matkan ajan. Jouduin käskeä Offea aika monta kertaa mutta maalissa oltiin kuitenkin neljänsinä ja hävittiin kolmassija vain sadasosa sekunnilla. Aika oli 2.48, joten jäätiin vähän ennätyksestä.  Startin jälkeen olin tyytyväinen Ofelian juoksuun ja nyt poni saakin hetken huilahtaa, ennenkuin startataan seuraavan kerran. Nyt poni onkin saanut möllöttää laitumella pari päivää ja vaikuttaisi oikein tyytyväiseltä pieneen lomaan!

Kiitos kuvasta Anniina Kuhna
Offe otti rennosti maanantaina
Kuprun kanssa oltiin ainoita, jotka lähtivät paalulta. Ne jotka tuon ponin tuntevat, niin tietävät, ettei se todellakaan ole hyvä juoksemaan yksin keulasta. Päästiin toisella matkaan ja jooh kyllähän me ravia päästiin matkaan mutta ensimmäiset 500m kellotettiin aikaan 2.10. Eli ihan hölkkäilyksihän tuo alku meni mutta kun ensimmäinen poni tuli ohi, niin sittenhän Kupru hoksasi, että täällähän pitää oikeasti juosta. Saatiin toinen poni rinnalle ja Kupru alkoi vastaamaan sille. Ajoin kyllä niin kieli keskellä suuta, ettei poni pomppaa laukalle. Hyvin Kupru vastasikin mutta tämä poni pääsi ohi ja oltiin kolmantena. Loppusuoralla rinnalle tuli taas poni mutta Kupru tuli hillitöntä vauhtia timmerin mukaan loppusuoran ja maalissa oltiin kolmansina!

Kiitos kuvasta Anniina Kuhna
Kiitos kuvasta Anniina Kuhna
Oli niin voittajafiilis Kuprun kanssa. Aika oli 1.59 eli ennätyksestä tullaan vielä jäljessä mutta mentiin koko matka RAVIA! Yhtäkään turhaa ja tyhmää pomppulaukkaa ei tullut! Iso harppaus ollaan päästy edellis startiste eteenpäin ja toivotaan, että samaan malliin jatketaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos