perjantai 31. heinäkuuta 2015

Orimattilan poniravit

Sunnuntaina 26.7 juostiin Orimattilan poniraveissa. Ilmoitin starttiin Ofelian sekä Kuprun. Kuprun jouduin kuitenkin jättämään pois trailerin rengasongleman takia koska ei uskallettu lähteä kahta ponia kuljettamaan. Sunnuntaillehan oli luvattu ihan hirveää kaatosadetta mutta kerrankin kävi hyvä tuuri ja sade pysyi poissa sen aikaa, kun startti oli saatu ajettua. Pienen huolenaiheen vielä lisäsi päivään se, että Offe oli kaksi kertaa tiputtanut toisen takakenkänsä tuolla viikolla ja kun Offella ei mitkään maailman parhaimmat kaviot ole koskaan ollut, niin nuohan sitten verotti sen, että oikein mukava lohkeama on nyt kaviossa sisäpuolella kahden tärkeimmän naulan kohdalla.. Voi olla hyvinkin mahdollista, että lähipäivinä joutuu lähteä kaviopaikka-aine ostoksille.

Päästiin vähän myöhässä aikataulusta lähtemään kotoa. Onneksi meiltä ei Orimattilaan kauaa ajanut. Laitettiin heti poni valjaisiin ja lähdin lämmittämään. Laitoin kotona pitkästä aikaa kuljetuksen ajaksi Offelle pumpulia korviin ja tottahan toki unohdin ne sinne korviin. Oli hieman tuskaista yrittää saada Offea menemään eteenpäin, kun yleensä se tottelee ääniapuja aika hyvin. Mentiin rauhakseltaan puolitoista kierrosta ja sitten yritin saada otettua vähän reippaamman pätkän mutta koska Offe ei kuullut mitään, niin ei me kyllä kauhean hyvää reipasta pätkää saatu.

© kaiiza.kuvat.fi

© kaiiza.kuvat.fi


© kaiiza.kuvat.fi

Lämmityksen jälken piti olla reilu 45min aikaa starttiin mutta lähdöt oli ilmeisesti mennyt niin nopeasti, että aikataulusta oltiin edellä noin 20min. Offe ei hirveän pitkään kerennyt trailerilla seisoskella, kun lähdettiin jo kävelemään. Käveltiin ja hölkkäiltiin vähän varikolla, jonka jälkeen mentiinkin jo esittelyyn ja suunnattiin 20m pakille.

Päästiin ensimmäisellä matkaan ja Offe avasi aika hyvin mutta kävi kuitenkin aika kuumana, niin otettiin lähtö vähän rauhallisemmin. Offe ei meinannut millään rauhoittua ja jouduin pidellä sitä ihan tosissaan, ettei se hyppää laukalle. Päästiin hitaammista paalun poneista ohi ja takasuoran lopussa Offe alkoi rentoutumaan ja juoksemisesta tulikin jotain. Oltiin viimeisessä kaarteessa vielä neljänsinä. Edettiin hyvin ja päästiin kolmantena juoksevan ponin rinnalle, jossa Offe vähän haparoi ja otti pienet laukka-askeleet. Saatiin sitten taas rytmistä kiinni ja päästiin sijalle kolme, joka pidettiin loppuun saakka.

© kaiiza.kuvat.fi
© kaiiza.kuvat.fi
Offe otti sen verran kovan pätkän startin aikana timmerin mukaan, että mua pelotti, että laitettiin ennätys uusiksi. Onneksi ei ja aika oli 2.45,5, joten sekunnin verran mentiin ennätystä hiljempaa. Tämä oli Offella nyt viimeinen startti ennen ponikuninkuusravi viikonloppua, jossa tarkoitus olisi ajaa Offenkin kanssa molempina päivinä kilpaa. Saa nähdä riittääkö Offen mielenkiinto juosta kahtena päivänä peräkkäin, kun neiti tuppaa olemaan melkoisen ailahtelevainen.

© Rinna Tammimetsä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos