keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kupru hyppää osa II

Eilen mun piti hypärä Kuprulla selästä käsin mutta ratsastusinto puuttui ihan täysin, niin ratkaisin ongelman rakentamalla kahden esteen irtohypytyskujan. Esteiden väli oli saman 9,5m, mikä viime kerrallakin. Löysin sopivan pitkän narunkin kujan toiselle reunalle, niin ei tarvinnut hirveitä juoksutusliina-virityksiä rakennella.

Parempi muutama ruuvi liian löysällä, kuun liian kireällä ;)


Juoksuttelin Kuprun liinassa ensiksi kaikki askellajit läpi. Laukassa Kupru oikein innostui, tosin viereisellä laitumella hevoset laukkaili, niin josko ne sitten häiritsi neidin keskittymistä. Kuprua on muuten niin kiva juoksuttaa liinassakin, kun se toimii lähes tulkoon ääniavuin! Toki ehkä hidastamisen kanssa on vähän pientä hiomisen varaa mutta on sitä huomattavasti miellyttävämpää juoksuttaa, kuin Ollia ja Offea. Päästin sitten Kuprun irti kentälle ja johan se alkoi omatoimisesti hyppäillä esteitä pyytämättäkään.


Kuvat ei ole niin hyviä, mitä viime kerralla koska kuvasin itse samalla kun juoksuttelin Kuprua. Ensiksi molemmat esteet oli noin 40cm ristikoita ja nehän oli aivan liian pieniä Kuprun mielestä! Nostelin pikku hiljaa aina muutaman hyvän hypyn jälkeen jälkimmäistä estettä ja loppujen lopuksi se oli 80cm. En taaskaan nostanut sitä sen korkeammaksi, vaikka ponnua olisi riittänyt. Kunhan poni pääsee nyt hyppyrutiiniin kiinni, niin eiköhän sitä korkeampaakin kohta uskalla jo kokeilla!

Tässä on sitä tyyliä!

Loppuverryttelin vielä Kuprun liinassa, ravaillen ja kävellen. Tallissa kylmäsin vielä Kuprun jalat ja laitoin ötökkämyrkkyä lisää. Sitten Kuprukka pääsikin takaisin laitumella Meiju-mamman kanssa. Eilen Olli ja Offe sai vapaapäivän kumpikin. Tänään olisi vähän ohjelmistossa pakkailla Offelle huomiseksi starttikamat Mikkeliin ja mietin, että pitäisiköhän ihan pestä saippuan kanssa Offe, kun ponin valkoiset kohdat on täynnä vihreitä ja keltasia läiskiä... Nää on näitä vaalean ponin omistamisen iloja..:)


Jos jollakin on joku hyvä vinkki, että millä nuo kuvat saa tasaiseksi, niin otetaan enemmän kuin mielellään vastaan!!

6 kommenttia:

 1. Miten kylmäät ponien jalkoja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kesäsin käytetää aika paljon sellasia vedellä toimivia kylmäysletkuja, talvisin sitte sillon tällöin lumella ja sitte ihan perus linimenttejä :)

   Poista
 2. On toi Kupru vaan nätti! Ja hyvin hyppää :)

  VastaaPoista

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos