sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kausi 2014 on nyt purkissa

Tällä hetkellä tunnen itteni niin epäonnistuneeks tän blogin suhteen. Viimeisin postaus tullut melkein kuukausi sitten. Aikaa on kuitenki vain rajallinen määrä, niin jotakin on vaan pakko jättää pois, kun ei ole aikaa. Muutama tunti vuorokauteen lisää ei tekisi huonoa! Koeviikko on jo onneksi takana päin ja ensi viikolla on kokeiden palautukset. Toivottavasti meni hyvin!


Viimeiseen kuukauteen mahtuu kolme starttia ponien kanssa. Offe kilpaili kaksi kertaa ja Olli kerran. Kerron seuraavaksi pienet tiivistelmät siitä, että miten sujui.

12.11 käytiin Ofelian kanssa Vermossa. Otin siellä hokit pois koska oli ihan kesärata. Lämmityksessä poni oli ihan hyvä mutta kävi melko lailla kierroksilla ja vauhdista oli vähän erimielisyyksiä. Siinä vaiheessa, kun hevonen meni ohi, niin mentiin ja kovaa mutta väärää askellajia. Meni hetki, kun sain pikkuponin rauhottumaan raville. Muutama hyvä pätklä saatiin kuitenkin lämmityksessä.
Juuri ennen starttia kokooontumisringissä poni kävi kuumana edelleen ja asiaa ei yhtään helpottanut, että yksi hevonen pelästyi Ofeliaa ja Offe sitten puolestaan pelästyi sitä. Siinä olikin jo katastrofin aibnekset kasassa ja startissa haparoitiin lähes koko matka. Maalissa oltiin seitsemänsiä ajalla 2.59,0.

16.11 Lähdettiin Lappeeseen päättämään Ofelian kausi 2014. Koskaan ei ole ajettu Ofelialla näin lyhyen ajan perässä kilpaa mutta eipä tuo näyttänyt ponia haittaavan. Lämmitys sujui hyvin ja tuntui, että mulla olisi ollut eri poni aisojen välissä, kuin Vermossa. Otettiin pari reipasta pätkää lämmityksessä, jossa poni ei ollut parhaimmillaan muttei sitä huonoksikaan voi sanoa.
Startattiin 120m takamatkalta, joten odotuksia ei kyllä ollut. Päästiin toisella matkaan ja lähdettiin kokoajan tavoittamaan edellä meneviä. Kaarteessa saatiin ekat ponit kiinni ja päästiin niistä ohi. Takasuoralla joudun ajamaan taas neljättä-viidettä rataa, jotta päästiin ohi hitaammista. Viimeisessä kaarteessa edessä oli vielä muistaakseni 4-5 ponia ja ajattelin, ettei me noita enää kiinni saada. Ofelia kuitenkin jatkoi tasaista nousua ja spurttasi kakkoseksi asti loppusuoralla. Voittaja oli jo liian kaukana, joten sitä ei tavoitettu mutta toi oli ihan tosi hyvä suoritus Ofelialta. Aika oli kuitenkin vain 2.58,0.
Ofelia jäi nyt näiden starttien saattelemana tauolle ja viettelinkin kaksi viikkoa ihan pelkkää lomaa. Nyt ollaan tällä viikolla pikkuhiljaa palailtu treenien pariin. Toivotaan, että ensi vuonna tullaan sitten kovemmassa kunnossa takaisin radoille.


27.11 Mentiin Ollin kanssa pyörähtämään kotiradalla Kouvolassa. Mitään odotuksia mulla ei ollut ja tiesin, ettei Olli tuossa lähdössä pärjää koska sillä ei ole vauhtia ajettu ollenkaan. Myöskään hokkikenkä ei Ollin tapauksessa helpottanut asiaa.
Lämmitin ponia kaksi kertaa ja oli kyllä hymykorvissa asti koska Ollin ravi tuntui ihan mahottoman hyvältä! Otin yhden reippaan pätkän, jossa pikkuponi tuntui oikein hyvältä. Ennen starttia sanoin äitille, että:" Mulle on ihan sama vaikka tullaan kakssataa metriä muiden perässä maaliin, kunhan tää ravaa!"
Lähdettiin matkaan ja olin oikeestaan melko varma, että Olli poksahtaa laukalle mutta niin ei käynyt! Olli meni koko matkan tasaista tahtia, eikä laukannut kertaakaan! Yksi ihan pieni haparointi tuli mutta sitä ei lasketa laukaksi! Maaliin tultiin viimeisenä mutta Olli pysyi kuitenkin porukan mukana! Aika oli 3.15 ja siihenki olen tosi tyytyväinen, vaikka ennätyksestä tullaankin vielä reilusti perässä. Kyllä Ollikin täältä nousee toivottavasti!


En voi edes sanoin kuvailla, miltä tuntui kun Olli ravasi niin hyvin. Joillakin keillä on itsestään selvyys, että ravi rullaa, niin tämä ei varmasti tuntuisi miltään mutta kun sen ravin kanssa joutuu kokoajan kamppailemaan, että se pysyy hyvänä, niin tälläisiä pieniäkin onnistumisia oppii arvostamaan. Vähän mua nauratti, kun viimeisenä maaliin tultiin mutta silti hymyilin startin jälkeen, kuin naantalin aurinko! :D

Entiiä onko mun kamerassa asetukset päin pyllyä vai mikä  on mutta huomasin tuossa kuvia muokkaillessa, että lähes kaikki kuvat oli ihan käyttökelvottomia... Sain kuitenkin jotakin sentään ja laitoin näkyville myös muutamat joulukuvat, mitkä otin silloin kun vielä oli lunta. Uusi bannerikin tulossa piakkoin!
2 kommenttia:

  1. Voi että, tiiän kyllä niin tunteen kun Jupinkin kanssa ainoa tavoite starteissa on että ravaisi kunnolla! Mulle on ihan sama tullaanko maaliin voittajina vai ihan vipo viimeisinä, mutta jos poni ravaa hyvin ja/tai tuntuu hyvältä, niin se on kuin voitto! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Kyllähän se hienolta tuntuu pärjätäkkin mutta kyllä se on kaikista hienoin tunne kun se oikea ravirytmi löytyy!:)

      Poista

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos