sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Palkataan hokkienhoitaja!

Meillekkin satoi ensilumi tällä viikolla ja oon siitä lähtien, kun se satoi toivonut, että ne sulaisi pois. Tallilla kaikki on jotenkin vaikeempaa, kun on lunta. Sitten kun tämä on tälläistä suojalunta, mikä tarttuu kiinni kavion pohjiin, niin tulee kauheat tilsat. Oon nyt ajatellut, että pistettäisiin poneille ekaa kertaa ikinä tilsakumit. Joskus meijän tallin tuntihepoilla on ollut mutta siitäkin on monta vuotta. En tiedä onko niistä enemmän haittaa vai hyötyä mutta se selviää kokeilemalla!Ollaan nyt ponien kanssa treenattu ihan normaalisti ennen lumien tuloa. Ollilla ajoin muutama päivä sitten kiitolaukka vetoja kärryiltä ja ai, että jälleen poni paineli ihan intopinkeänä. Joku voisi kehittää kiitolaukka kisat missä saisi ajaa kärryillä! Seuraavana päivänä normilenkillä Ollin ravi tuntui heti paremmalta. Kyllä se laukkaaminen välillä tekee ihmeitä ja saa paikat auki siinä samalla!

Offe on ollut myös ihan normaali oma itsensä. Sille onkin nyt vielä kaksi starttia tänä vuonna. Ajattelin, että ajetaan nyt vaikka ihan ajamisen ilosta, kun ensi vuosi on mun viimeinen a-poni vuosi näiden uusien säännösten mukaan. Otsikosta joku voikin keksiä, että pyörittelin Offelle hokit kiinni eilen ja en voi tarpeeksi kirota sitä hommaa. Jos vaan olisi mahdollista niin heitettäisiin hokkikengät nurkkaan mutta, kun ei se vaan ole. Sain taas sormet verillä tapella hokkeja kiinni enkä siltikään saanut niitä riittävän kireälle... Välillä tekisi mieli käydä talveksi talviunille.

Ollilla on nyt vielä kesäkengät ja se saakin nyt vähän lomaa sitten. Pitää katsoa mihin suuntaan nämä kelit menee, että laitetaanko sillekkin jo hokkikengät. Jostain luin, että lumien pitäisi sulaa pois ja sitä toivon kovasti.

Muistakaahan onnitella teijän isejä ;)!

Pahoittelen jälleen postaustaukoa mutta oma pää on vieläkin hieman sekaisin ja välillä tuntuu, ettei meinaa kestää kasassa ollenkaan. Hautajaiset on ensi viikon lauantaina ja tiedän sen olevan varmasti mun tähän astisen elämän vaikein päivä mutta kaikki on sanonut, että sen jälkeen se suru sitten alkaa helpottamaan. Niin mä kovasti toivon. Katsotaan koska rustaan seuraavaa postausta. Jossakin
vaiheessa ainakin tulossa postausta noista uusista sääntömuutoksista!

Vähän piristetystä viime viikkoon!

6 kommenttia:

 1. Mitäs sitten kun et voi enää ajaa shettiksiä, ajattettelitko hommata jonkun russin tai ihan ison hepan, vai hommaatko näille jonkun toisen kuskin? :) jos siis oot ehtinyt vielä miettiä niin pitkälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitten jossain tulevaisuudessa toki oman ravihevosen hommaan mutta en nyt ainakaan opiskelujen aikana. Olli tuskin jatkaa kilpailua enää sen jälkeen, vaan saa jäädä jo "eläkkeelle" ravihommista! Offella katsotaan vähän missä mennään, että astutetaanko se vai etsinkö jonkun kuskin sille. :)

   Poista
 2. Meillä ei ainakaan tilsakumeista ole mitään haittaa ollut, mukavampi kun ei jää kauheita lumipalloja kavioiden pohjiin:)

  VastaaPoista
 3. Meil oli viime vuon tilsakumit ja olin tosi tyytyväin niihi ;-) tänä vuon ei vaa oo ollu nii paljo niille tarvetta joten lumii ootelles ni taas saa laittaa tilsa kumit kii

  VastaaPoista

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos