sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Huominen on huomenna vaik oltas jo sen puolella

Perjantaina alkoi kaivattu hiihtoloma.Loman alkajaisiksi lähdin ratsastamaan Kuprulla.Poni oli niin ilonen mut nähdessään ettei meinannut antaa mulle tarhasta kiinni.Olin kuitenkin ovelampi ja sain huijattua Kuprun kiinni.Kenttä oli kova ja jäinen,joten pidettiin ihan pelkästään käynti treeni päivä.
Alkuun käveltiin alkukäynnnit tallin ympärillä kulkevilla hiekkateillä.Sen jälkeen mentiin kentälle.Tehtiin väistöjä ympyrällä ja suoralla.Poni oli mukavan reipas ja energinen,joten treenit sujui hyvin!


Käytiin ilalla äitin kanssa kävelyttämässä ponit.Offen toinen etukenkä oli niin löysällä kiinni,että otin sen irti kokonaan.
Lauantaina saatiin Offelle takaisin kenkä kiinni.Lähdettiin käymään metässä lenkillä.Oltiin menty muutama sata metriä ja Offe lähti ihan holtitonta kiitolaukkaa eteenpäin,no sain sitten ponin rauhottumaan takaisin käytiin ja pelästyin itekkin ihan hirveästi,kun takaa juoksi räksyttävä koira.Onneksi Offe on aika kiltti koska tuo kyseinen koira pyöri Ofelian jaloissa ja pomppi sen edessä,kuin viimeistä päivää.Yritin komentaa koiraa kauemmas muttei se uskonut,vaan seurasi meitä pari sataa metriä eteenpäin kunnes lähti ilmeisesti omistajansa luokse.
Jatkettiin lenkki loppuun ja aika lähellä tallia tuo sama koira ja joku toinenkin koira juoksi suoraan Ofen jalkoihin mutkan takaa,Offe pelästyi ja meinasi heittää ympäri.Käskin ponia vaan eteenpäin ja sitten näiden koirien omistaja tulikin.Piti kyllä laskea mielessä kymmeneen,etten räjähtänyt.


Joo mulla on itsellänikin kaksi koiraa,joten en ota valituksia vastaan tästä.Mekin pidetään koiria lenkillä irti,enkä mä sano,että ne mitenkään aina tottelee maailman parhaiten mutta me ei päästetä koiria irti,jos ei olla varmoja,ettei siellä ole muita.Eikä me myöskään lenkitetä koiria etenkään irti paikassa,jossa voisi tulla hevosia vastaan.Noilla kyseisillä teillä on kuitenkin hevosia ajettu ainakin viimeiset 30 vuotta.Mutta onni oli,ettei noille koirille käynyt mitään ja kaikki selvittiin ehjin nahoin!:)

Meijän kaks vähä-älystä puudelia <3

Tänään aamupäivällä lähdettiin taas ajamaan kohti Suursuota.Meillä oli tosiaan estevalmennus,jossa menin Vinskillä.Poni oli alusta asti tosi hyvä! Aina,kun muisti itse ratsastaa,niin ponikin meni hyvin.Mentiin alkuun puomeja ja sitten siirryttiin esteisiin.Parit kiellot tuli,kun jäin itse himmailemaan enkä tuonut Vinskiä kunnolla esteille.Loppua kohden kuitenkin parani kokoajan ja saatiin tosi hyviäkin hyppyjä!Hyvä fiilis jäi taas kerran valmennuksesta!!


Valmennuksen jälkeen kävin ajamassa Ollin.Mentiin reilu 7km pitkä lenkki ja otettiin muutamat kiitolaukka vedot pitkästä aikaa.Poni oli ihan täpinöissään,kun pitkästä aikaa sai mennä kunnolla.Ravaamisestakaan ei mennannut laukkapätkien jälkeen tulla mitään,kun pikkunen olisi halunnut mennä kovempaa.Huomenna Olli pääsee ilahduttamaan lapsia taas talutustapahtumaan!

Olen nyt seuraavat 3 päivää Tokkolassa töissä,joten oon suunnitellu tekeväni muutaman erikoispostauksen ja jos on jotain toiveita on,niin niitä voi heitellä kommenttiboxiin!:)

4 kommenttia:

  1. Mitähän tuuli sanois jos tietäis mitä kaikkee teet ofeliankaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori mutten ihan ymmärtänyt sun pointtis?:D Ofelian omistajan kohdalla lukee mun nimi,joten kaikki mitä teen ponin kanssa niin ei kuulu muille? Ja kerrohan toki mitä kauheeta oon tehnyt :)

      Poista

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos