perjantai 11. lokakuuta 2013

Joskus tuntuu että tähän p*skaan alkaa turtumaan

Nyt on vihdoin pieni hetki aikaa kirjotella kuulumisia tänne.Oon ollut nyt kaksi viikko tet-harjoittelussa Jaalan S-marketissa ja vaikka olen sieltä päässyt jo yhdeltä kotiin niin johonkin se aika on mennyt enkä ole saanut avattua illalla bloggeria.
lokakuu 070
Melkein saa onnenkyyneleet silmiin vaan se että näkee tuon ponin ravaamassa..
lokakuu 078lokakuu 098

Valitettavasti tähänkin postaukseen tulee valitusta meidän huonosta tuurista,mikä vaan jatkuu jatkumistaan.Hetkihän tässä oltiin jo menossa parempaan suuntaan mutta nyt taas tuntuu,että rymähdettiin pohjalle oikein kunnolla.
Tästähän ei ole kauaa,kun Ofelialla oli kaviopaise,mikä uusiutui.No mutta nyt menin torstaina tallille,hain ponin sisään ja katsoin,että miten siitä lähtee karvaa näin paljon ja siinä on jopa kaljuja läikkiä muttei iho hilseile,eikä mitään muutakaan.Soitettiin eläinlääkärille,kun ei vaan tiedetty yhtään mikä siinä on.Ell ei osannut sanoa kun että sitä pitää nyt seurata ja jos oikein pahaksi menee siitä pitää ottaa ihonäyte tutkittavaksi,että onko siellä joku sieni vai onko se sitten vain allerginenreaktio.Kakista kummallisintahan tässä on,ettyä meillä on tallissa 10 muutakin heppaa,eikä niillä ole mitään tämmöisiä ongelmia.Vaihtoehdoksi jäisi allerginenreaktio mutta mistä se on tullut?! Ofelia on syönyt Black Horsen basic rehua viimeiset 2,5vuotta, joten siitä sen ei pitäisi tulla,eikä se ole mitään erikoista syönyt.
Eräs tuttu tänään sitten sanoi,että heillä on ollut samoja oireita ja silloin se oli sinkin puutos.Se kävisi aika hyvin järkeensä,kun netistä lukemalla ihmisillä ollut samoja oireita ja kyseessä ollut sinkin puutos.Ongelmana,ettei meiltä kukaan pääse tänään sitä ostamaan koska äiti on koulutuksessa Jyväskylässä ja iskä on töissä Norjassa.Netistä kuitenkin luin,että punajuurissa on sinkkiä ja niitä voi hevoselle syöttää,mikä kuullostaa musta aika oudolta mutta kyllä varmaan tänään sitä kokeillaan ja huomenna mennään ostamaan sitten sinkkiä.Jotain hyvää kuitenkin,ettei Ofelialla nyt ole ainakaan hirveää talvikarvaa,kun se todennäköisesti tiputtaa kaiken karvan nyt pois.Mistä meitä rankaistaan?!
lokakuu 050lokakuu 066lokakuu 080

lokakuu 048
Offea lukuunottamatta nyt on mennyt heppojen kanssa yllättävän hyvin.Ollia olen päässyt jo vähän ajamaankin ja Kuprulla kävin keskiviikkona ratsastamassa ja sekin oli ihan hyvän tuntuinen.
lokakuu 131
Lähdetään nyt Sunnuntaina Ollin kanssa Kausalaan mätsäreihin,minne olin ilmoittanut ensin Ofelian mutta eihän sitä mihinkään voi viedä niin viedään nyt sitten tuo sotanorsu:).
Nyt tässä suuntaan kohta tallille ja edessä olisi Ofelian pesu (varmuudenvuoksi) ja vähän pitää Ollin kanssa harjoitella mätsäreitä varten.
lokakuu 026
Oli aika haikeet fiilikset 30.9... Tästä tulossa jossain vaiheessa kunnon postausta.

2 kommenttia:

  1. Minunkin ponilla lähtee karvaa ? :o kerroppa mikä offea auttaa tässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ofelialla on todennäköisimmin sinkin puutos ja siitä johtuu karvan lähtö.Eli se on syönyt nyt ihan vaan sinkki valmistetta purkista.Siihenhän voi olla syynä aika monia esim. joku sieni peräinen tai joku muu sellanen.Sen tarkemmin en osaa sanoa :D

      Poista

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos