keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Erika postaa, osa 1/2

Heippa kaikki! Ilonan ollessa tämän viikon rippileirillä, minä hoidan Olivian ja Ofelian liikutukset. Lupauduin myös tulla ponien kuulumisia päivittelemään tänne blogin puolelle, joten tässä tulee alkuviikon touhuilut. Käykäähän toki kurkkaamassa minunkin blogini (klik).


Ilona antoi minulle lapun, jossa luki Ollin ja Offen liikutusohjeet sekä ruokinta. Maanantain kohdalla oli Offella palautteleva ajolenkki, kun he olivat sunnuntaina olleet siellä Miehikkälän harjoitusraveissa. Tämä oli minun ensimmäinen kerta, kun ajoin Offella ilman Ilonan valvontaa ja koko matkan ihan yksin. Olen joskus aiemmin ponilla ajanut pari kertaa jonkin pienen matkan :D Unohdin tallilla laittaa ötökkämyrkkyä Offeen ja itseeni, joten aurinkoisilla kohdilla paarmat saivat tilaisuuden hyökätä kimppumme. Onneksi lähes koko matka oli varjoisaa, niin pystyi kävelemäänkin. Käytiin plussaristeyksellä kääntymässä ja matkaa tuli noin 6km. Offe yllätti minut positiivisesti ajaessa, kyllä se käynnissä hieman kiemurteli mutta muuten käyttäytyi tosi hyvin!Ollilla oli vuorostaan irtojuoksutusta. Ei paljoa tarvinnut käskeä eteenpäin, kun Olli juoksenteli itse monta kierrosta putkeen. Juoksutettiin aika kauan, että saatiin vähän hikeä pintaan. Eipä nyt juoksuttamisesta sen enempää ole kerrottavaa :D


Tiistaina Offella oli vapaapäivä ja Ollin kävin ajamassa. Tarkoituksena oli käydä sama lenkki minkä kävin edellisenä päivänä Offen kanssa, mutta yhden hätäisen asian takia kävin mummillani ja vaarillani ajamassa. Matkaa tuli varmaankin yhteensä 10km, koska piti kiertää vähän pidemmän kautta perille. Kuitenkin käveltiin lähes koko matka, niin ei ponikaan tullut hikeen. Olli oli ihan superhyvä ajaa :)Tänään, keskiviikkona, Olli sai vietellä vapaapäivää tarhassa mutustaen vihreetä. Offen sen sijaan juoksutin melko kevyesti käynti-ravi-laukka-ravi-käynti periaatteella. Offe oli ihmeen hyvä juoksuttaa. Taisi yhden kerran tehdä stopin ravissa, mutta muuten liikkui juuri sinne suuntaan mihin pitikin. Ravissa ja Laukassa Offella oli hirmuisen paljon energiaa, mutta aika hyvin rauhottui loppua kohden. Kävin lopuksi kävelyttämässä sitä tallin pihalla.Seuraavan kerran yritän tulla postailemaan perjantaina, kun sitten lauantaina Ilona pääsee riparilta ja kerkenee itse liikuttaa ponit. Huomenna molemmilla poneilla on vapaapäivä, mutta ajattelin ainankin Offen jalat pestä, kun ne ovat ihan likaiset (taas vaihteeksi).. Perjantaina onkin molemmilla vuorossa ajoa!

Tuossa alla on kooste nyt alkuviikon treenailusta. Ensimmäisenä Offen ajo maanantailta, Ollin juoksutus maanantailta sekä tiistailta yksi pätkä ravia, kun ajoin Ollin. Keskiviikolta en saanut videomateriaalia, mutta sitä on kyllä luvassa taas ensipostauksessa!

1 kommentti:

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos