perjantai 23. marraskuuta 2012

ravivuosi 2012 paketissa!


TÄÄ TULEE VÄHÄN MYÖHÄSSÄ KOSKA BLOGGER EI OLE SUOSTUNUT YHTEISTYÖHÖN KANSSANI..
Tässä kooste koko meidän ravivuodesta. Tähän vuoteen on mahtunu niin paljon hyviä muistoja että ihan tippa tulee linssiin näitä jotain kuvia katsellessa :3.

Ollin kilpakausia alotettiin Kouvolassa 16.2. Täällä pääsin ajamaan ekaakertaa uusilla kilpakärryillä ! Ponille oli muutama varustemuutos tehty siinä ja kyllä tuntui vähän auttavan.Tuloksena oli kakkos sija ajalla 3.15,2x. Ei ollut tällöin uran ensimmäinen voitto kaukana ;).

2. 4 Olivia v. Stal 't Zonneke / Ilona Kilpeläinen 3.15,2  50 €

VIDEO LÄHDÖSTÄ



© Anni Hämäläinen

© Anni Hämäläinen
Sitten suunnattiin Mikkeliin 4.3. Olli ei ollut parhaimmillaan täällä ja vaikka meillä oli 12mm hokit tuntui että Olli ei saanut kunnon pitoa radasta. Ja poni painoi tällöin myöskin aika paljon. :D
Sijoitus oli viides ja ajalla 3.15,8x

5. 3 Olivia v. Stal 't Zonneke / Ilona Kilpeläinen 3.15,8 


VIDEO LÄHDÖSTÄ


© Erika Ahtiainen

© Erika Ahtiainen


Seuraavaksi vuorossa oli startti Vermossa 4.4. Tänne päästiin kimppakyydillä oripoika Ässän kanssa. :) Lähdettiin hakemaan vain ponilta laukatonta suoritusta mutta tulihan sieltävähän muutakin, nimittäin uusi ennätys 3.11,7 ja sijoitus kakkonen !:)


2. 3 Olivia v. Stal 't Zonneke / Ilona Kilpeläinen 3.11,7  60 €





VIDEO LÄHDÖSTÄ




Tässä välissä pidimme hieman starttitaukoa ja kävimme molempien ponien kanssa Kouvolassa 5.6 järjestetyillä ponihiiteillä.Ollin rattailla oli ensimmäistä kertaa joku muu kuin minä itse ja hienon ajan poni pistelikin menemään. Offe myös käyttäytyi todella upeasti ja yllätti ajallaan todella paljon, kun oli ponin "ensimmäinen startti" niin ei oikein tiennyt mitä odottaa.


5. My Mate Ofelia / Ilona Kilpeläinen  3.11,3
 3. Olivia v.Stal ‘t Zonneke / Laura Vesalainen  3.06,6

Täällä menin myös oman urani ensimmäisen monten !:) 

 2. Gudrun Gross / Ilona Kilpeläinen  2.08,6x


© Anniina Kuhna
© Anniina Kuhna
© Minttu Kirvesniemi

Tuolla ponihiiteillä sanoin Lauralle, joka Ollia ajoi, että jos se menee alle 3.10 niin hän saa ajaa Ollia seuraavassa startissa ja kun se meni niin Lahdessa 14.6 kärryillä oli ensimmäistä kertaa ihan startissa joku muu kuin minä itse, ei voi kyllä sanoa muuta kun että jännitti niin paljon :D!
Olli repäs heti alkuun kunnon välimatkan muihin, mutta takaa tuli yksi poni todella kovaa, jolle Olli vastasi pitkän aikaa loppusuoralla! Maalikamerasta kuitenkin selvisi, että Olli jäi turvanmitalla kakkoseksi. Uudeksi ennätyksesksi kuulutettiin 3.05,4 ! Tää oli ihan sanoin kuvailemattoman hieno tunne koska oon aina luullu että toi pikkunen ponin pallero ei pääse näin kovia aikoja :)




2. 2Olivia v. Stal 't Zonneke / Laura Vesalainen 3.05,4  50 €









































VIDEO LÄHDÖSTÄ



© Annina Kuhna












Sitten seuraavaksi 13.7 kaiken lisäksi Perjantai, Olperon kanssa käytiin Anttilan jokavuotisissa harjoitusraveissa. Siellä oli ihan ylisarja mutta kokemuksen vuoksi päätin sinne kuitenkin lähteä, siellä juoksenneltiin 3.11 aikaa ja oliinkohan me viidensiä? Olin todella tyytyväinen, koska kerrankin Olli oli koko startin ajan hyväntuntuinen, kun ei tullut mitään tyhmää haparointia sinne väliin.

© Laura Ahtiainen

© Erika Ahtiainen

© Nea Grön

Seuraava yöoli ihan jännitystä täynnä ja koko yönä en nukkunut kunnolla koska jännitin seuraavana päivänä olevaa Offen ensimmäistä starttia! Mun jännitys osottautui ihan turhaksi vaavi matkusti ekaa kertaa yksin, pysähyttii matkalla tankkaamaan nii vaavi vain oli siellä kuin olisi aina seisonut yksin kopissa! Kilpailupaikallakin toimi niin loistavasti <3 Startista napsahti kolmos sija ja aika 3.09,1!!!


3. 3 My Mate Ofelia / Ilona Kilpeläinen 3.09,1  30 €




¨© Sinna Sinkkonen

© Salli Kotiranta

© Salli Kotiranta

© Laura Ahtiainen

Seuraavaksi kokeiltiin poneja samaan starttiin ja menihän siitä 50% hyvin, kun Offe päätti juosta keulaan ja kukathan sieltä kotiin sitten lähti.Ollilla ei oikeen tuo meno maistunut, kun piti vaavan perään huudella.. :/ Mutta tuloksena Offella siis ykkössija aika 3.05,3 ! Ja ollilla HML  aika olisi ollut 3.12..

1. 2 My Mate Ofelia / Ilona Kilpeläinen 3.05,3  70 €

5 Olivia v. Stal 't Zonneke / Laura Vesalainen 3.12,0  hml x

© Nita Siren
© Enni Lahti
© Nita Siren
©Nita siren
Ihan tulee tippa linssiin kun ajattelee tätä päivää ... Vaavin eka voitto ja samalla munkin.. On se vaan niin hieno <3

25.8-26.8 Olikin kauan odotetut ponikunkkarit Kouvolassa ja tottakai sinne oli päästävä !
Lauantaina olli oli ensimmäisessä virallisessa autolähdössä, poni oli lämmityksessä ihan super hyvä ! Auton taakse kokoonnuttiin ja meijän arpaonni ei oikein suosinu, rata 10.. :s No mutta auto lähti irti ja Olli olisi lähtenyt kovaa ja niin se lähtikin mutta edessä oli hitaampi poni niin ajoin sitten sisälle. Karteeseen asti ajoin sisärataa keulaponin selässä mutta sitten kärkikaksikko repäs kunnon kaulan muihin, Ollin kanssa oltiin siis sisärataa seuraavana ja meijän ulkopuolella oli kaksi ponia, jouduin vähän ottamaan kiinni tässä vaiheessa koska rinnalla olevan ponin rengas oli meijän radalla,se sitten laukkas siitä rinnalta, loppu matka sujui ongelmitta! Sijoitus oli viides ja U-U-S-I ennätys 3.01,6!! Pari kertaa piti kattoa tuloksista uudestaan, kun ei oikeen meinannut tajuta...

5. 10 Olivia v. Stal 't Zonneke / Ilona Kilpeläinen 3.01,6    15 €

© Linda Lantta

© Linda Lantta

© Tuuli Jääskeläinen
Ponikunkkarien toisena päivänä ilmoitin Ollin mailin matkalle, Lauran piti ajaa mutta hän olikin kipeä niin ei päässyt ajamaan :/ Nomutta pääsinpähän itse kärryille ! Ollissa ei ollut lämmityksessä mitään vikaa eikä tuntunut yhtään väsyneeltä edellispäivästä. Ajoin kuitenkin rauhallisemman lämmityksen.Rataonni suosi meitä ja saatiin ykkösrata! Aja komennosta ajoin vaan eteenpäin ja rinnalta tuli poni joka sitten juos keulaan, 1000m jäljellä meijän ohi tuli yks jos toinenkin poni. Maalissa oltiin 11 mutta olin ihan yhtä hymyä kun poni oli niin älyttömän hyvä ! Ja ajaksi napsahti 3.01,4!!


11. 1 Olivia v. Stal 't Zonneke / Ilona Kilpeläinen 3.01,4   

© Rosa Nyberg

© Heidi torsti

© Annika Rantala

22.9 Käytiin molempien ponien kanssa Porvoon peruna pellossa hölkkimässä. Olli ajoin kaverini Sinna ja itse ajoin Offea. Ponit oli molemmat todella huonon tuntuisia ja laukat pinnassa molemmilla..:/ Mulla kävi mielessä startin aikana monta kertaa että keskeytän mutta ajoin loppuun asti kuitenkin ja Offelle irtosi jopa viimeiset rahat. Olli tuli maaliin sitten heti Offen jälkeen.

8. 6 My Mate Ofelia / Ilona Kilpeläinen 3.18,8  7 €
10. 12 Olivia v. Stal 't Zonneke / Sinna Sinkkonen 3.16,9   
© Annina Kuhna

© ?????

Tämän vuoden viimeinen startti olikin sitten Vermossa. Jännitystä oli ilmassa, kun ei ollut Offe koskaan noin isossa paikassa käynyt. Molempien keskittyminen meni siinä kun huutelivat toisilleen.. Laukkoja tuli ja paljon, ite jäin pussii alussa ja vasta takasuoralla pääsin kääntelemään sieltä pois ja mun piti kääntää ensin toiselle ja sitten kolmannelle. Loppusuoralla tuli muutama laukka jäätiin Offen kanssa seitsemänsiksi ja viimeiset rahat. Olli jäi kymmenenneksi ja ei Lauran mukaan muuta kuin huudellut Offen perään..

VIDEO LÄHDÖSTÄ

7. 2 My Mate Ofelia / Ilona Kilpeläinen 3.16,7  12 €
10. 13 Olivia v. Stal 't Zonneke / Laura Vesalainen 3.16,6    
© Moona Espo




Ollin statistiikka tältä vuodelta: 9:0-3-0 175e
Offen statistiikka tältä vuodelta: 4: 1-0-1 119e


Tässä tämä nyt olisi, ihan ei tullut sellainen kun piti koska tää on jo muutenkin myöhässä niin en viitsi enempää pitkittää..

3 kommenttia:

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos