lauantai 15. syyskuuta 2012

Kengitys ja hiitti

Kengittäjä kävi siis torstaina. Ensin kengitettiin Offe, alussa oli ongelmia seisoa paikallaan ja pitää jalkaa niin kauan ylhäällä mutta lopussa vaavi seisoi oikein nätisti. Nyt on ponilla takana ja edessä ravikengät, kun viimeksi piti laittaa taakse ratsukengät kun kengittäjällä ei ollut mukana riittävän pieniä ravikenkiä.
Kengittäjä katseli ollin kavioita ja totesi, että kengitys olisi aivan turha koska ponin edellisestä kengityksestäkin on vain 4 viikkoa. Niin Ollia ei sitten kengitetty ollenkaan.
Tämän jälkeen kello lähenteli jo kuutta joten en viitsinyt enää lähteä ajaama kun ulkona alkoi jo hämärtämään, niinpä vein ponit kentällä päästelemään höyryjä ulos.


 Perjantaina lähdin kaverini Veskun kanssa Kouvolaan katselemaan raveja niin en ollut tallilla ja ponit sai viettää rentoa päivää laitumella. Raveista ostin kilpakäyttöön ihan perus sinivalkoset jenkkiriimut.

Lauantaina lähettiin sitten hiitille molempien ponien ja Eetun kanssa. Sinna tuli nyt siis ajamaan Ollin. Ajettiin kaksi kierrosta reipasta hölkkää lämmitykseksi ja sen jälkeen käveltiin kierros. Ajettiin sitten kilpasuuntaan kierros niin että lähdettiin molemmta paalulta. Olli meni superhyvin ainenkin mun silmää ja Sinna myöskin sanoi että oli hyvä ajaa! Offe oli myös hyvä muttei kuitenkaan niin hyvä mitä on kotona ollut. Poni oli vähän laiska ja katseli maisemia mutta kuitenkin ravasi hienosti ! Pitänee siis olla tyytyväinen :)! Ajettiin vielä toinenkin kierros kilpasuuntaan niin että Olli lähti 20m Offen takaa. Olli tuli hienosti ja kovaa kun taas Offe vain katseli keulassa että missäs ne muut ovat.
Tämän jälkeen kävelytettiin, juotettiin ja pestiin ponit.
Samaan aikaan vielä naapuri tallilta oli tullut hiitille kaksi hevosta ja Maarit (hevosten omistaja) pyysi mua ajmaan niiden toisella hevosella. Ajoin sitten sillä ja olihan se hauskaa!:) Vauhti vaan tuntui ihan hirmusen kovalta jo hölkässäkin :D! Heppa jolla ajoin oli siis vain 3 vuotias. Kyllä tässä vielä muutama vuosi tulee vierähtämään että uskallan hevosilla kilpaa ajaa on se vauhti ero kuitenkin niin iso :D.

Tallilla hoidin ponien jalat ja laittelin kamat kuivumaan ja pesin siinä samalla sitten pari rintaremmiä.

(c) Nita Siren

(c) Annika Rantala?

(c) Anniina Kuhna

(c) Salli Kotiranta
Näihin tunnelmiin takaisin ... <3

Mitkään kuvista ei ole sitten uusia koska en edes viitsi julkaista omalla kameralla otettuja kuvia tänne koska oikeesti kuvan laatu on jotain niin kauheaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos