lauantai 5. joulukuuta 2015

Voiko ajan pysäyttää

Huh, en oikein taaskaan tiedä mistä aloittaisin kertomaan. Mä tiesin, että tää hetki on nyt lähempänä kun uskoisikaan mutta kyllä se vaikealta tuntui. Ilmotin nimittäin Ollin sen uran viimeiseen starttiin ja samalla myöskin ajan viimeistä kertaa a-ponilla kilpaa. Samoissa raveissa päätetään myös mun ja Ofelian yhteinen kilpataival. Oon yrittänyt tunkee nää ajatukset taka-alalle mun päässä mutta nyt tää purkautuu kaikki ulos. Kaikki hyvä tosiaan loppuu aikanaan mutta kun en olisi vielä valmis lopettamaan..

Kuprukin päätti tämän kauden oikein hyviin suorituksiin. Käytiin Lappeen poniraveissa sunnuntaina ja siellä startattiin matkaan 200m takamatkalta. Matkan aikana tuli kaksi tyhmää laukkaa ja aika oli 2.00 ja risat. Rata oli todella märkä ja meillä oli jo hokkikengät alla, niin se nyt ei ehkä ihan paras yhdistelmä ollut mutta koska kaksi laukkaa saa matkan aikana ottaa, niin hylkyyn se ei mennyt. Maalissa oltiin neljänsinä ja napattiin vielä viimeiset rahat.

ennen starttia..

...ja startin jälkeen
Jatkettiin Kuprun kanssa torstaina vielä Kouvolassa, kun sinne sopiva sarja tehtiin. Tällä kertaa matkana oli 1600m ja takamatkaa meillä oli 100m. Lähdettiin pakilta taas yksin ja Kupru ei meinannut saada vauhtia päälle vastakun ensimmäinen poni tuli takaa ohi. Etusuoralla meiltä napsahti voilokin lukko irti ja se sitten paukutti ponin kylkeen loppumatkan mutta onneksi Kupru ei siitä vetänyt hernettä nenään. Kierros matkaa maaliin tamma alkoi vasta juoksemaan ja noustiinkin jälleen neljänsiksi ajalla 1.56,0, joka on tämän kauden toisiksi paras aika.

© Milla Piilola
© Milla Piilola

Nyt neiti tamma saakin aloitella lomaansa, ennekuin käännetään katseet ensi vuoteen. En tiedä miten loma vaikuttaa poniin mutta välillä pitää antaa aivojen nollata ja lihasten yms. palautua kunnolla. Voi olla, että ruokintaa joudutaan hieman vähentämään, sillä Kupru kerää todella herkästi energiaa, eikä tarkoitus ole, että poni tulee ulos nahoistaan. Uskoisin kuitenkin, että pieni hengähdystauko tekee hyvää itsekullekkin ja sitten aletaan rauhassa valmistautumaan kesän päätähtäimiin!

©Milla Piilola

Nyt jos sitä suuntaisi tallille, sillä ulkona paistaa aurinko! Ihanaa päästä pitkästä aikaa valoisalla ilmalla ajamaan, kun viime aikoina ollaan saatu turvautua otsalampun valoon.

2 kommenttia:

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos