maanantai 30. maaliskuuta 2015

Maailman paras Ofelia!

Taas on postaustaukoa kertynyt mukavasti mutten aio sitä nyt sen kummemmin pahoitella. Mulla ja muilla lukiolaisilla on koeviikko menossa, joten toivottavasti ymmärrätte, ettei aikaa koneella istumiseen ja kuvien muokkailuun juurikaan ole. Palataan tässä postauksessa eiliseen ja Offen kauden avausstarttiin!

Hain aamulla Ofelian tarhasta ja päästiinkin samantien jalkapesulle. Harjailin ja letitin Ofelian ja siinä kyllä huomasi, että neidillä oli melkosen kova meno päällä. On muuten hieman hankalaa yrittää letittää ponin harjaa, jos se ei pysy sekunttia kauempaa paikallaan. Puin loimet ja kuljetussuojat päälle. Sitten eikun poni ja kamat kyytiin ja kohti Kouvolaa!

© Melina Mauno
© Veera Pietiläinen

Saavuttiin radalle ihan aikataulussa ja mentiin mittauttamaan Ofelia. Nyt se on vihdoin yli metri  korkea! Jospa sitä tänä vuonna päästäisiin depytoimaan Ofelian ensimmäinen monte starttikin. Ei huolta en aijo itse sinne selkään kivuta :D.

Valjastelin ponin ja lähdin kävelyttämään ja hölkkäilemään varikolla. Käytiin radalla ja ensimmäiset puolitoista kierrosta ajeltiin ihan rauhalliseen tahtiin. Kaikki oli taas niin kamalan pelottavaa, kun eihän Ofelia olekkaan kuin ihan muutaman kerran Kouvolankin radalla käynyt. Viimeisen takasuoran annoin ponin mennä kovempaa ja kyllä se hyvää pätkää ottikin, kuitenkin paras Ofelia jäi puuttumaan.

© Vilja Kivinen
Seisottelun jälkeen kävelyttelin ja hölkkäilin hieman, jonka jälkeen esittelyn kautta volttirinkiin. Päästiin onneksi ekalla yrittämällä matkaan. Saavutettiin meidän paalun toisen ponin kanssa johtoponi ja lähdettiin haastamaan sitä. Ajeltiin ensimmäisen kurvin loppuun asti kolmatta rataa, kun Ofe ei meinannut millään mennä keulaponista ohi, vaan keskittyi vähän katselemaan maisemia.

Kun takasuoran alussa päästiin keulaan, niin neiti alkoi hölkkäilemaan ja sai kyllä herätellä kokoajan. Viimeiseen kaarteeseen asti johdettiin selvästi, sitten tuli yksi poni kovaa vauhtia jo kupeelle ja olin ihan varma, että se tulee kyllä heittämällä ohi mutta se laukkasi, joten päästiin taas vähän karkuun. Sama poni kuitenkin tavoitti loppusuoran alussa ja yritti ulkokautta saada otetta Ofeliasta. Poni vastasi kuitenkin ihan hyvin ja laukkapeikko yllätti jälleen kys. ponin, joten päästiin sitten keulasta lipumaan ensimmäisinä maalilinjan yli!

© Vilja Kivinen
© Veera Pietiläinen

© Melina Mauno
Avattiin siis tämä kausi Ofelian kanssa voitolla ja ihan suhteellisen hyvällä ajalla 2.54,6 eli jäätiin vain sekunnin verran ennätyksestä. Ilman laukkaa vielä tuo juoksu oli Offelle tosi hyvä ja kunhan se saa vaan rutiinia kilpailemisesta, niin uskoisin, että se palaa vauhtien osalta samaan, missä mentiin viime vuonna. Oli kuitenkin kiva huomata, että talven aikana kunto on kohonnut, sillä paljon jaksavaisempi neiti oli. Viimeiset 500m tultiin 2.48 vauhtia, joten voin kyllä olla kaikin puolin oikei  ylpeä vauvelista!


© Veera Pietiläinen
Tuli kyllä niin oikeaan saumaan tämä voitto. Ollin kanssa aloitettiin niin pohjalta, joten on hyvä että edes toinen aloitti hyvin, niin jospa saisin motivaatiota vähän lisää Ollin treenaamiseenkin. Kyllä sitä on ajettu ihan samalla tavalla mutta tuntuu, että sen kanssa jumitetaan paikallaan. No kovan työn tulos oli tämänkin onnistuminen, niin jospa se Ollinkin kanssa tehty työ joskus palkittaisiin.

Klikkaamalla TÄTÄ pääset katsomaan videon lähdöstä.

4 kommenttia:

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos