lauantai 3. tammikuuta 2015

Vuosi 2014

Aluksi ajattelin, etten tekisi tälläistä yhteenveto postausta lainkaan, sillä tietokoneemme hajosi kesän alussa, joten kuvia ei alkuvuodesta ole. Katsoin kuitenkin vähän alkuvuoden postauksia, joista varastin muutamat kuvat tähän.

Ofelian ravikuva © Hannaleena Ahtiainen
Tammikuussa Ofelia starttasi kaksi kertaa. Aloitettiin kausi Kouvolassa sijalla kaksi, mikä tuntui ihan lottovoitolta kaikkien vaikeuksien jälkeen! Kävin myös estevalmennuksissa ekaa kertaa moneen vuoteen.


Helmikuussa oltiin Ollin kanssa lastentapahtumassa ratsastuttamassa lapsia. Ratsastuskuvia löytyi myös aika paljon helmikuun ajalta, joten silloin olen ilmeisesti ratsastanut paljon mm. Kuprulla ja Ripalla.

Ofelian ravikuva © Salli Kotiranta
Ofelian kanssa haettiin Kouvolasta ihan kelpo kuudes sija. Maat alkoi sulaa ja kuten vasemman alakulman kuvasta näkyy oli melko loskaista. Lämpimämmät ilmat rasittivat etenkin Ollia paksun karvansa kanssa. Katsotaan josko tänä vuonna ajeltaisiin talvikarvat ajoissa pois.


Huhtikuussa oltiin äitin kanssa Tampereen hevosmessuilla molempina päivinä. Oli ihanaa pitkästä aikaa viettää viikonloppu ilman omia eläimiä, vaikka kyllähän niitä keresi siinä jo ikävä tulla. Saa nähdä lähdetäänkö tänäkin vuonna samoille messuille!

Kuprun estekuva © Tanja Rissa                         Kuprun mätsärikuva © Laura TaimiojaToukokuussa tapahtui paljon. Lopetin peruskoulun keskiarvolla 8,4. Käytiin Kuprun kanssa Anjalassa mätsäreissä ja mut palkittiin parhaana junior esittäjänä. Hypättiin Kuprukan kotitallilla estekisat, joissa oltiin kolmansia. Estekisojen jälkeen Kuprukka lähti meijän mukaan Jaalaan kesäksi!
Iso kiitos kuuluu Kuprun omistajille Mintulle ja Mirjalle, että saatiin poni kesäksi meille!:) Ponskit pääsivät myös laitumelle.
 

Kesäkuussa käytiin Vermossa ja nautittiin lämpimistä kesäpäivistä. Käytiin myös Kymi Gp katsastamassa. Olis niin unelma joskus olla oman hevosen kanssa tossa kisassa mukana! No mutta mistäs sitä tietää, vaikka tulevaisuudessa oltaisiinkin.

Kuprun montekuvat © Milla Piilola
Heinäkuussa olin töissä S-marketissa. Käytiin Kuprun kanssa Sm-montesta hakemassa kuudes sija. Olin niin ylpeä ponista, että tuossa sakissa pisteli itsensä kuudenneksi ja vielä uudella monte-ennätyksellä!


Elokuussa lukio alkoi, jonka seurauksena Kupru lähti takaisin kotiin. Käytiin Ollin ja Kuprunkan kanssa myös Lahden poniraveissa, jotka ei mennyt ihan niinkuin elokuvissa mutta sehän kuuluu tähän lajiin.


Syyskuussa otettiin pappaponien kanssa paljon kuvia. Ofelia kävi pistämässä Mikkelissä ennätyksen uusiksi ja napaten samalla kolmos sijan.


Lokakuussa täytin 16-vuotta. Syysloma oli elämäni rankin loma, sillä menetin yhden rakkaan ihmisen silloin. Lokakuu on ollut tähän asti ehkä kaikista hirvein kuukausi mun elämässä. Silloin tuntui, ettei mikään onnistu.


Marraskuussa elämä taas voitti ja Olli oli ihan super hyvä Kouvolassa, vaikka viimeinen olikin. Tuli kyllä tuo Ollin pienikin onnistuminen niin hyvään kohtaan. Ravi tuntui juuri siltä niinkuin pitääkin. Pieni toivon kipinä heräsi, että Ollikin palaisi vihdoin tasolleen.


Joulukuu meni hirveää vauhtia ja sain onnitella itseäni, sillä ensimmäinen lukiovuosi on puolessa välissä. Ostettiin poneille uudet hiittikärryt. Otettiin myös vähän tonttuilu kuvia. Huijasin vähän ponien kuvien kanssa, sillä ne on oikeasti otettu marraskuussa koska silloin oli hetken paljon lunta.:D

Tässä pääpiirteittän mun vuosi. Kakista starteista en alkanut kertomaan, tässä vain pieni osa niistä. Saa nähdä mitä tämä vuosi tuo tullessaan uusien sääntömuutosten kanssa. Ollin kanssa ei varmaan yhdessäkään startissa maaliin hyväksytysti päästä.. Mutta se on vain tyydyttävä niihin sääntöihin mitkä annetaan. Tämä on tosiaan mun viimeinen a-poni vuosi, joten yritetään ottaa tästä vuodesta kaikki irti, mikä saadaan!

2 kommenttia:

  1. Asia ei ole mitenkään ajan kohtainen vielä, mutta mitä aijot ensi vuonna, kun et voi ajaa enää Ofeliaa raveissa? Onko sulla joku kuski sille valmiiksi mietittynä/ tai onko sulta kyselty paljon että saako ajaa ponilla starteissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten tuossa sanoit, niin asia ei ole vielä ajankohtainen. Mulla ei vielä oo kuskia mietittynä ja muutama on tullut kysymään mutta en lupaa kenellekkään vielä yhtään mitää koska vuosi on kuitenkin melko pitkä aika.:)

      Poista

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos