tiistai 5. elokuuta 2014

Kolme kertaa ajoa.

^ Kyllä on taas niin luova olo näiden otsikoiden kanssa.. No mutta tuleepahan suoraan jo tekstin otsikosta selville mistä postauksessa on kyse. :D

Eilen oli vuorossa kaikkien kolmen ponin ajo, sillä ponit olivat saaneet höntsäillä edellisen viikon. Lämpötila oli korkea mutta pieni tuulen vire viilenti ilmaa mukavasti ja ajaminenkin oli jo ihan siedettävää. Poneista kyllä huomaa, että kuumuus väsyttää niitä, joten mitään hirveän rankkoja lenkkejä ei ole ajettu pitkään aikaan.Oltsukka pääsi ensimmäisenä ajoon. Käveltiin alkuun muutama kilometri ja sitten hölkkäiltiinkin pidemmän matkaan. Otettiin yksi laukkapätkä pitkästä aikaa kärryiltä ja ai että kun poni taas tykkäsi! Ravi tuntui taas huomattavasti paremmalta pienen laukkapätkän jälkeen. Muutenkin Ollin ravi tuntui hyvältä, vaikkei kovaa mentykkään niin poni tuntui oikein hyvältä! Lenkki oli kokonaisuudessaan pikkusen yli 7km.
Tallilla poni sai 15minuutti seisoskella kylmäysletkuissa. Laitoin vielä ötökkämyrkkyä ja juotin melassit ponille. Sitten se pääsikin tarhailemaan kavereiden kanssa.

Joku voisi kehitellä tälläset shettis kokoset...

Seuraavaksi lähdettiin Ofelian kanssa lenkille. Pikkuneiti oli ihan idiootti tuulella ja kyllä koetteli mun hermoja oikein urakalla. Kerran ei ollut oja kaukana, kun pikkunen "pelkäsi" lintua, joita se ei ilmeisesti viiden vuoden aikana ole nähnyt. Muutenkin poni vaikutti madolta aisojen välissä ja painoi menemään liiankin kovaa, vaikka tarkoitus oli hölkätä. Ofelian lenkin pituus oli reilu 6km.
Pesujen ja linimenttien jälkeen Ofeliakin pääsi tarhaan, jonne heitin kaikille shettiksille samalla päiväheinät.


Meillä tosiaan shettikset on nyt olleet ihan hiekkatarhassa ja tähän suurin syy on se, että ne eivät vaan yksin kertaisesti pysy missää laitumella. Milloin löytyy yksi poni keskeltä hevosten laidunta tai tallista.. Ja kyllä meillä on laitumissa kolme tai osassa jopa neljäkin aitalankaa mutta ei se näitä meidän hurjapäitä vaan pidättele..


Viimeisenä Kuprukka pääsi lenkille. Tätä tammaa ei kyllä kuumuus tai mikään muukaan haittaa. On kyllä kiva lähteä aina ajamaan ponia, joka on aina yhtä innoissaan lenkille päästessään! Annoin Kuprun hölkkäillä suurimman osan lenkistä. Painetta ohjissa oli kyllä taas ihan kiitettävästi ja poni olisi pinkonut itsensä ihan loppuun, jos sitä ei olisi pidätellyt.


Kuprukalle tein samat operaatiot kuin pienillekkin, eli pesu ja jalkojen kylmäys. Poni pääsi sitten loppu päiväksi vielä laitumelle Meijun kanssa.

2 kommenttia:

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos