lauantai 18. toukokuuta 2013

Kultakenkä poniravit

Hyvä muistinen minä,kun melkein olen muistanut tännekkin mainita Vermossa juostavista poniraveista missä oltiin tänään kaikkien kolmen ponin kanssa.
En kirjoita alkuviikosta mitään,ettei tästä tule hirveän pitkä stoori, joten nyt tähän päivään.

Aamulla herätyskello alkoi soimaan klo. 6.30.Söin,puin ja lähdin tallille.Tallilla olin 15 yli seitsemän. Muut hepat oli viety pihalle paitsi Olli ja Offe. Otin Ollin ja vein sen letkuihin jalkojen kylmäykseen.Samalla vielä tarkistin,että kaikki on mukana.
Seuraavaksi harjailin ja puunasin ponit.Vesku tuli tallille vähän vailla kehdeksan.Laitettiin kärryt auton lavalle ja ponit koppii, sitten otettiin suunnaksi Vermo! Löydettiin hyvin perille ja aikaa oli paljon.Laiteltiin kärryihin renkaat kiinni ja sitä rataa.Valjastettiin ponit ja lähdettiin lämmittämään.

Tein Offelle pieniä varustemuutoksia.Otin ponilta pois laput&huput ja vaikutti kyllä positiivisesti ponin juoksuun.Lämmityksessä poni oli todella hyvä.Ensin kierros väärään suuntaan ja sitten 500m kilpasuuntaan.
Ollikin oli lämmityksessä hyvä kuulemma.Vesku otti pätkän laukkaa ja muutaman kovemman pätkän.Ponit odottelivat sitten starttia katoksilla.

15min ennen Offen startin esittely lähdin kävelyttämään ja pyörittelemään ponia varikolle.Päästiin esittelyyn ja volttiin.Päästiin matkaan toisella yrittämällä ja Offe avasi meidän pakilta lähteneistä poneista parhaiten.Etusuoralla poni oli hiukan epävarma askellajista mutta kaarteessa alkoi jo kunnolla joksemaan.Sieltä sitten kierreltiin neljättä-viidettä rataa ja päästiin neljänneksi.Viimeisessä kaarteessa johtoponi oli jo karannut muilta mutta päästiin Offen kanssa vielä mukaan mitalitaistoon.Maaliin selvittiin kakkosena aivan huikealla ajalla 3.02! Mitä ihmettä mun mielestä poni ei ole nyt läheskään niin hyvässä kunnossa, kun viime kesänä? No mutta hyvä niin.

_offeoffeoffe1
DSC01820
© Anniina Salmi
DSC01847
© Anniina Salmi



_full
© Sillas.kuvat.fi


2. 14 My Mate Ofelia / Ilona Kilpeläinen 3.02,8 60 € 1180:1 Selostus / Video


Offen lähdön jälkeen oli tarkoitus mennä Kalle lämmittämään mutta en kerennyt voittajaseremonioiden takia.

Ollin lähtö oli 1600m ja Vesku ajoi ponin.Paljon kiitoksia hänelle.Olli ei kuulemma ollut parhaillaan eikä oikein pysynyt kärjen mukana mutta tekikuitenkin rehdin juoksun,eikä hirveästi ilmeisesti laukkaillut.Hyvähyvä.Olli oli maalissa viimeinen ajalla 3.10.Itse olen tyytyväinen poniiin,kun voittaja meni 2.46, eikä ponilta edes voi vaatia sellaisia aikoja.
ollipullaa
© sillas.kuvat.fi
_ollipallo
©sillas.kuvat.fi
ollupulla
© sillas.kuvat.fi

DSC02022
© Anniina Salmi

14. 8 Olivia v. Stal 't Zonneke / Laura Vesalainen 3.10,7 x 1640:1 Selostus / Video

Kallen lämmitin sitten Ollin lähdön jälkeen.Kolme kierrosta väärään suuntaan, muutama kovempi pätkä.Poni oli hyvän tuntuinen,ei pullaillut samalla tavalla kun Lappeessa.

Kallen startti olikin sitten ravien päälähtö,jossa oli kyllä ihan älyttömän kovia poneja.Ensimmäiset 500m päästiin ajamaan keulasta ja sitten Thelma tuli ohi.Oltiin sitten kakkosia ihan maaliviivalle asti,jossa sitten yksi poni pääsi edelle.Oltiin siis maalissa 3. jalla 1.59.

DSC02028
© Anniina Salmi



3. 1 Kålmans Pyroman / Ilona Kilpeläinen 59,8 60 € 2100:1 Selostus / Video

Aika huikeeta.Mulla oli kaks ponia jolla ajoin ja molemmat oli totossa!Ei voi olla,kuin tyytyväinen ja suunnata kohti uusi pettymyksiä.

Kaikki Offen kuvat joissa ei lue kuvaajaa on kuvannut sillas.kuvat.fi !

14 kommenttia:

  1. Toi ofelia on ihan mielettömän hieno! Näin teidät tänään vermossa ja ei voinut kun ihastella. Onnea hyvistä suorituksista!

    VastaaPoista
  2. Onnea vielä! :) joku ei oo näköjään voittajaseremonioissa uskaltanut pois kärryiltä... :D hups!

    VastaaPoista
  3. Offe näyttää ihan älyttömän hyvältä!! :)

    VastaaPoista
  4. Toi musta shettis on aika pullukka, ei oo ihme ettei juokse kovempia aikoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedostan kyllä että se on lihava mutta poni on vain sellainen että turpoaa helposti ja nyt se on kyllä reilusti laihempi mitä talvella oli. Ja noista vauhdeista,niin olivia ei ole mikään raviponi rakenteeltaan eikä myöskään suvussa ole mitään ravitaustaa. Tätä touhua me tehdään ihan omaksi ja ponin iloksi ja jos itse sen saat kulkemaan kovempaa niin kyllä sä mun puolesta sitä saat tulla ajamaan:)

      Poista
  5. Ihania poneja kaikki kolme. Mahtava suoritus, onnittelut!

    VastaaPoista

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos