sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Avoimessa autolähdössä

Kuprulle on nyt tässä vähän ajan sisällä yllättävän paljon sarjoja tässä lähistöllä. Torstaina oltiin Lahdessa poniraveissa, jossa oli avoin Elitloppet-katsaus avoimena ryhmäajona b-poneille. Koska lähtö oli avoin, niin tottakai samalta viivalta lähti Suomen nopeimmat ponit. Lähdettiin siis hakemaan vaan hyvää ja puhdasta juoksua ja samalla uusimaan autoennätystä, joka oli viime vuonna Sm-montessa juostu 2.00,9.

Kupru kävi aamulla tallilla jo melkoisen kuumana ja se saikin pienet raivarit, kun laitoin takajalkoihin suojia. Onneksi poni sitten rauhoittui, kun käveltiin tallinpihassa. Pakattiin poni ja tavarat kyytiin ja lähdettiin ajamaan kohti Jokimaata.

© Ismo Kivinen
© Minttu Kirvesniemi
Meiltä ajaa Lahteen noin 50min trailerin kanssa ja oltiin hyvissä ajoin perillä. Kävin hakemassa voilokit ja otettiin Kupru pois kyydistä ja kävelyttelin vielä sitä varikolla ennen kuin aloin valjastamaan. Lämmityksen ajoin normaaliin tapaan tuntia ennen starttia ja kaksi kierrosta hölkkää sekki auki. Kupru tuntui lämmityksessä ihan normaalilta, vaikka mua vähän jännitti, että miten keli vaikuttaa siihen, kun nyt oli ensimmäiset ravit näin kuumalla ilmalla.

© Ismo Kivinen
© Ismo Kivinen
© Ismo Kivinen
Noin 20min ennen starttia lähdin kävelyttelemään varikolle ja sitten äiti laittoi sekin, jonka jälkeen kävin vielä hiittisuoralla ja verryttelylenkillä hölköttelemässä. Sitten suunnattiinkin jo esittelyn kautta starttiin. Matkana oli 2140m. Kokoonnuttiin auton taakse ja lähtökiihdytyksessä Kupru lähti tosi hyvin, kunnes vieressä oleva poni laukkasi ja ajautui meidän radalla, jota jouduttiin väistämään. Lähdössä oli tosiaan Suomen nopeimpia poneja, jotka toki olivat ihan ylivoimaisia Kupruun nähden. Ajettiin koko matkan ajan neljänsinä. Hieman Kupru antoi viimeisellä takasuoralla periksi, eikä ihan viitsinyt antaa kaikkeaan, kun rinnalla ei ollut ketään kirittämässä mutta hyvin se tsemppasi loppuun ja maalilinja ylitettiin myös neljänsinä uudella autoennätyksellä 1.54,4.

Olen tyytyväinen, ettei yhtäkään laukkaa tullut matkan aikana, eikä poni edes tuntunut siltä, että laukka voisi tulla. Silti olin ehkä hieman pettynyt aikaan koska tiedän, että Kupru pääsee vielä kovempaakin mutta kun pidemmällä tähtäimellä ajattelee, niin ero on tosi iso siihen, mistä aloitettiin viime vuonna ja tämähän oli vasta kauden kolmas startti, joten kyllä voi olla ihan ylpeä Kuprusta. Nyt ajetaan vielä todennäköisesti ensi viikonloppuna yksi startti ja sitten huilataan hetki ennen seuraavia startteja.

© Minttu Kirvesniemi
© Minttu Kirvesniemi

2 kommenttia:

  1. En tiedä oletko tehnyt sellaisen postauksen jo, mutta olisi kiva tietää miten valmistaudut kisoihin. Ainakin olisi kiva tietää miten liikutat ennen startteja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Empä muuten ole koskaan tehnyt! Pitääkin semmonen toteuttaa :)

      Poista

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos