perjantai 22. huhtikuuta 2016

Ofelian kauden avausstartti

Sain pienen päähänpiston eräs ilta, kun Vesku sanoi ilmoittavansa hevosensa Kouvolaan 3.4 juoksemaan ja kysyi lähdenkö mukaan. Lyhyen mietinnän jälkeen ilmoitin myös Offen sinne pieneen ylisarjaan juoksemaan. Pohdittiin äitin kanssa oikeestaan jo viime kesän alussa, että kenet me pyydetään hyppäämään Offen kärryille mun jälkeen ja päädyttiin Tuuli Mikkelään. Tunnen Tuulin monen vuoden takaa ja Tuuli on joskus vuosia sitten Offella kotona ajanutkin, silloin kun Ofe oli vielä ihan vauva. Kysyin Tuulilta haluaako se ajaa Offella tuolla ja myöntävä vastaus tuli!

Tytöt valmiina matkaan!


Lähdettiin tosiaan Veskun hevosen ja Ofe kanssa matkaan ja oltiinkin tapamme mukaan ihan yliajoissa paikalla.. No eipähän tullut kiire! Kävin mittauttamassa ja tunnistamassa Offen ja nyt se mitattiin 101cm korkeaksi eli sentin verran on tullut korkeutta lisää! Tosin ehkä kengityksellä yms. on hieman vaikutusta asiaan mutta papereissa se on nyt 101cm korkea.

Valjastelin Offen ja Tuuli lähtikin sitten jo lämmittämään. Yritin vähän Tuulia opastaa, että millainen Ofe on ja vähän kertoa, että miten sitä kannattaa lämmittää. Sanoin kuitenkin Tuulille, että lämmittää sitä fiiliksen mukaan ja vähän tunnustelee miltä se tuntuu. Oli kyllä melko jännää katsoa aidan takaa jo ihan vain lämmitystä, kun enhän mä ole ikinä edes nähnyt miltä Ofe näyttää juostessaan, kun olen aina ollut kärryillä! Lämmitys sujui aika Offemaisesti eli ensimmäinen kierros oli vähän säheltämistä mutta toisella kierroksella otetuilla pätkillä poni tuntui kuulemma hyvältä!

Lähdettiin hyvillä mielin starttiin ja sanoinkin Tuulille, ettei tarvitse ottaa mitään paineita koska odotuksia ei ollut startin suhteen. Tuuli vielä varikolla hölkkyytteli Ofea ennen starttia ja pikkuhiljaa olikin jo aika mennä esittelyyn. Tässä vaiheessa viimeistään iho oli ihan kananlihalla ja sydän hakkasi tuhatta ja sataa.

© Vilja Kivinen
© Vilja Kivinen
Ofe starttasi yksin paalulta ja vähän se jäi kaveria odottamaan mutta kun toinen poni tuli rinnalle, niin juokseminen sujui paremmin! Offe oli loppusuoran alkuun kolmantena mutta sitten tuli takaa kovimpia ohi mutta edestä yksi hylättiin, joten Offe oli neljäs! Ajaksi ajattelin, että jos se siinä 2.55 pinnassa olisi, niin olisi hyvä mutta se olikin 2.47! Ihan huikea suoritus Tuulilta ja Offelta koska mun mielestä Ofe ei ihan parhaassa iskussa edes vielä ole ja kuitenkin pitkästä aikaa Offen kärryillä oli joku muu kuin minä. Ollaan äitin kanssa tosi tyytyväisiä kuski valintaan ja Tuuli lupasi ajaa Offella jatkossakin, joten hyvillä mielin jatketaan Lappeessa!

© Vilja Kivinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos