lauantai 26. maaliskuuta 2016

Hiittiä ja kauden avaus

Heippa pitkästä aikaa ja oikein hyvää pääsiäistä! Pientä hiljaiseloa on ollu havaittavissa täällä blogin puolella. Pieninkin motivaatio kirjoittamiseen on ollut hieman kadoksissa ja nytkin olen tuijotellut valkoista ruutua jo pienen tovin ajan. Heti kun tulee pienikin tauko, niin sen jälkeen aloittaminen tuntuu kauhean vaikealta ja tuntuu, että kirjoittainen takkuaa kauheasti.

Kevät alkaa pikkuhiljaa tehdä tuloaan ja osa meidän treenimaastoista on jo hiekkapohjalla! Kuitenkin ne kohdat mihin aurinko ei pääse kunnolla paistamaan on vielä aika jäisiä, niin vielä pitää sinnitellä hokkikenkien kanssa. Olliakaan en oo oikein nyt pystynyt ajamaan juurikin, kun sillä ei enää kenkiä ole mutta onneksi poni on päässyt toimimaan ratsunhommissa! Viime viikonloppuna Olli oli myös ollut ajeluttamassa kevätmarkkinoilla lapsia ja oli mennyt kuulemma hyvin!

Käytiin viikko sitten Kuprun ja Ofelian kanssa hiitillä Kouvolassa. Ilmotin Kuprun starttiin, joten oli syytäkin käydä vähän muistuttelemassa, että miten radalla mennään. Otin myös Ofelian mukaan ja hiittasin senkin, vaikkei sille vielä starttia olekkaan katsottuna mutta teki hyvää lapsoselle vähän käydä lukemassa mainoksia.


Saatiin viiden russin porukka hiitille. Ajettiin pari-kolme kierrosta rauhassa sekki auki lämmitystä, jonka jälkeen kahden tonnin hiitti kilpasuuntaan. Ajettiin kilpasuuntaan Moonan kanssa vähän reippaammin ja Kupru oli yllättävän hyvä tauon jälkeen! Kyllähän se taas melko jähmeä oli keulassa juostessa mutta, kun kaveri oli kirittämässä rinnalla, niin tuntui jo paremmalta. Loppusuoraa tultiin reippaampaa vauhtia ja pieni toivonkipinä heräsi, että kyllä me jotain ollaan talven aikana saatu aikaan! Yhtäkään laukkaa ei otettu koko hiitin aikana, mikä oli kyllä erittäin piristävä juttu!


Offen hiittasin yksin ja ajoin ensin sekki auki pari kierrosta rauhallisemmin väärään suuntaan. Lapsi oli kyllä taas, kun varsa ensimmäistä kertaa radalla ja muisti kyllä pelätä ihan kaikkea! Offe kävi aika kuumana jo lämmittäessä ja jouduin kyllä ihan tosissaan pitämään naruista kiinni, ettei heti mennä sata lasissa. Äiti pisti sekin kiinni pienen kävelyn jälkeen ja käänsin kilpasuuntaan. Ensimmäinen kierros meni ihan leikkiessä ja pomppiessa, joten ajoin toisen kierroksen suoraan perään ja siinä Offe alkoi tuntumaan jo paljon paremmalta, kun vähän oli yritystäkin mukana! On siinä vielä paljon tekemistä, ennen kuin päästään samoihin missä oltiin viime vuonna mutta kyllä tästä on hyvä jatkaa!


Ilmotin tosiaan Kuprun aika järjettömään sarjaan Kouvolaan mutta, kun kerrankin kotiradalla ajetaan nopeille russeille sarja, niin pitäähän se käydä ajamassa. Startattiin tosiaan 180m takamatkalta, joten eipä sieltä tulemista ollut, kun sarjan nousut suosivat paalun poneja. Kupru oli ekat 500m aika laiska ja sai kyllä ihan työntää, että edetään yhtään mutta matkan aikana poni parani huomattavasti ja paras vauhti saatiin päälle vasta loppusuoralla, mitä Kupru tuli kyllä hyvää vauhtia! Harmittaa, että mun timmeri hajosi koska olis ollut kiva nähdä mitä vauhtia tultiin, kun tuntui niin hyvältä. Maalissa oltiin tosin vasta seitsemänsinä mutta aika oli 55,3! Kauden avaus tollaisella ajalla nosti kyllä treenausmotivaation ihan tappiin asti ja odotan kyllä innoissani, että päästään ajamaan kesäkengillä kunnon kesäradalla!

2 kommenttia:

  1. Mukava saada taas postaus!
    Pakko mainita oikeinkirjoituksesta. Postauksessa on kahdesti "mutta,kun", niiden väliin ei kuulu pilkkua :)

    VastaaPoista

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos