sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Kupru hyppää

Viime viikolla hyppyytin Kuprua irtona. Rakennettiin Erikan ja Vilman kanssa kahden esteen kuja ja esteiden välillä oli muistaakseni 9,5m väliä, mikä oli Kuprulle oikein hyvä yhdellä laukalla. Kun oltiin saatu kuja tehtyä, niin mä verkkailin ponin maasta käsin ja päästin sitten Kuprun hölkkäilemään vapaaksi kentälle.


Esteet oli aluksi pieniä, jotta Kupru saa juonesta kiinni. Kuprukka ei ole mun käsittääkseen hirveästi irtohyppäillyt mutta ihan selkeästi poni siitä tykkää ihan älyttömästi. Kun Kupru pääsi vauhtiin, niin eipä siinä itse juurikaan mitään tarvinnut tehdä, kun poni hoiti homman kotiin.


Loppujen lopuksi jälkimmäinen este oli 80cm korkea ja sekin vielä ylittyi helposti. Uskoisin, että korkeampaakin olisi mennyt mutta turha haukata liian isoa palaa kerralla. Pitäisikin ottaa nyt ihan tavaksi sillon tällöin hypyttää Kuprua irtona koska se selkeästi siitä tykkää ja tekee sen vapaaehtoisesti. On myös kivaa vaihtelua ajamiseen ja ratsastamiseen koska joutuuhan hypätessä eri tavalla lihaksetkin töihin, kun ajaessa tai sileällä ratsastaessa.

70cm
80cm
Kuvaaja Erikakin pääsi poseeraamaan Kuprun kanssa

8 kommenttia:

 1. Oletko ratsastanut Kuprulla ajon ja hypyyttämisen lisäksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tottakai! Tekstistä näköjään saa kyllä sellaisen kuvan, etten ole :D

   Poista
 2. Hyvin hyppää :) Kyl sen huomaa kun itsekkin ravureita välillä olen huvikseen hypyttänyt et se pieni vaihtelu tekee hyvää hevoselle! Eikös nää ponit ole Tokkolassa? Tunnistin vaan polleja kuvista ja paikan :) Mitäs Meijulle ja Tompalle kuuluu? Onkos vanhukset enää edes hengissä o.O Vanhoja opetusponejani :P Miten muuten paikalla menee? Joskus muutamia vuosia sitten kävin pihassa pyörähtä ohikulku matkalla - sillon oli laitumella (siellä tienvieressä, ei tallin luona) ainakin jotain lämppäreitä - Frank ainakin ja joku rautias (joka oli kyl aika laiha :/ )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä ponit asuu Tokkolassa :) Meiju viettelee lepposia päivä välillä lastenratsuna. Meijulta ei kyllä into ja vauhdit ole vuosien saatossa mihinkään hävinnyt, kun tuntuu vieläkin välillä virtaa olevan aivan liikaa :D Tomi on vietellyt ihan täysin eläkeläisenpäivää tähän saakka useamman vuoden verran.
   Tuntitoimintaa tallilla on entiseen malliin, mitä nyt on hevosia vähennetty melko lailla. Tällä hetkellä isompia tuntihevosia on neljä kappaletta ja sitten vielä ponit siihen päälle. Ravihevosia ei enää ole, joten ennen Ilkan ravihevosena toiminut Pihlakin on pääsyt opettelemaan ratsastuksen saloja ja tekee tuntejakin silloin tällöin. :)
   Frank ei ole kyllä moniin vuosiin täällä asustellut, joten olet varmasti nähnyt yksityisomistamia lämpösiä, joita asui tallilla vielä pari vuotta sitten. :)

   Poista
  2. okei :) Laittele joskus Meijusta ja Tomppa-ponistakin kuvia ja olisi kiva nähdä kuvia tallistakin :D Onkohan paikat muuttunut sitten viimekerran :D Se oli ihan Frankin näköinen mutta voihan se olla joku muukin, monet lämppärit kun ovat paljon saman näköisiä :D Jonkun ison rautiaan mahdollisesti lämppärin kaverina se laitumella oli :)

   Poista
  3. Juups. :) Tomista onkin tulossa postausta lähipäivinä. Voisin jossakin vaiheessa koittaa jonkulaista tallinesittelyä tehdä! Joo musta tuntuu, et oot nähny Erican koska se voi kaukaa näyttää ihan Frankille, kun on samanvärinenkin.:D

   Poista
 3. Voe jehna kun se on söpö <3 Ja hei joskus viime syksynä "viimeistelin" Kuprun irtohypytyksellä starttiin nii sieltähän tuliki sitte 3. sija ja paras aika sille kaudelle :D Hahahaha :)
  Tosin mein valmentaja sanokii, että hyppäämisen jälkeen hevoset on usein 1-2 päivää ihan tosi mahtavan vetreitä, ja sit ne on taas semmosia "normaaleja" :D
  Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääki varmaa joskus kokeilla viimeistellä se hypyttämällä :D kyllähän se letkeesti ravaski seuraavina päivinä kärryjen edessä nii tuskin siitä haittaakaa on!:D

   Poista

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos