lauantai 16. marraskuuta 2013

Ongelmana sinkin puutos.

Osa varmaan muistaakin,kun Ofelialle alkoi ilmestymään kaljuja läikkiä.En ole näitä kuvia julkaissut koska olen halunnut huomata eron sen aikaisiin ja nykyisiin kuviin.Kerron nyt tarkasti miten tämä meillä ilmeni.

Lenkin jälkeen huomasin ponilla pepun päällä ihan pienen karvattoman kohdan,joka näytti siltä että se on hangattu johonkin,niin putsasin sen ja laitoin haavasprayta siihen.No ei siinä sitten enään mitään vein ponin takaisin laitumelle.Seuraavana päivänä menin iltapäivällä hakemaan ponia a katsoin jo kaukaa,että miten se näyttää noin oudolta.Ponin päällä oli iso kasa irtokarvaa ja karvanlähtö vain jatkui.

Harjasin ponia sisällä ja Tuuli sanoi,ettei varmasti poni tuolta aamulla näyttänyt.Soitettiin eläinlääkärille,kun ei ollut mitään tietoa mistä tuo voisi johtua.Eläinlääkäri epäili jotakin sieniperäistä tautia,jota pitäisi vain seurata jos se pahenee,niin pitäisi ottaa ihonäyte ponista,että saisi oikeanlaisen lääkityksen siihen.Pääteltiin kuitenkin,että sieni on aika epätodennäköinen,kun se on kuulemma helposti tarttuva,eikä muilla hepoilla ollut mitään tuollaista.Pestiin poni hexosilillä (en tiedä kirjotetaanko noin.) ja iho ainakin puhdistui sen myötä.

Etsittiin tietoa netistä ja sielläkin vain viitattiin sieniperäisiin infektioihin sitten eräs tutuntuttu sanoi heillä ollellaa shetlanninponilla lähteneen kanssa karvat ja heillä auttoi sinkin syöttäminen.No kipinkapin mentiin sitten ostamaan Sinkki valmistetta ja alettiin syöttää sitä ponille.Se ei tietenkään heti alkanut vaikuttaa mutta viikon päästä eron huomasi jo selvästi.

Nyt tuosta on kulunut reilu kuukausi ja enää ei huomaa,että poni on ollut miltein karvaton vielä hetki sitten.Ei tietenkää Ofelialla ole mitään superpaksua talvikarvaa mutta loimi päällä tarkenee kylmemmilläkin ilmoilla oikein loistavasti.:)

4 kommenttia:

 1. Kirjoitin aikaisemmin että omalla ponilla sanova oireita.. Noh käytiin ostamassa sinkkivalmistetta ja hups poni oli viikonpari jälkeen hyvällä karvalla. :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä, että selvisi syy :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niimpä! Meinas kyllä olla aika epätoivonen olo kun ei ell:kään osannu sanoa mikä ponilla on :/

   Poista

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos